Tytuł


III. Natúr Sümeg - BORPÁRLAT MESTERKURZUS ÉS KÓSTOLÓ

III. Natúr Sümeg - BORPÁRLAT MESTERKURZUS ÉS KÓSTOLÓ

MITŐL JÓ EGY PÁLINKA?
Pach Gábor előadása és bemutatója élőben
A program 18 éves kortól ajánlott. Belépőt mindenkinek váltatnia kell.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Sobota, 29 Kwietnia 2023 16:30

 III. NATÚR SÜMEG


A „Natúr Sümeg” borászati rendezvényt 2021-ben Egly Márk - helyi borászok közreműködésével - hozta létre azzal a céllal, hogy az ökológiai szőlőművelés, természetes borkészítés és a fenntarthatóság fontossága mellett hitet téve a natúr borokkal kapcsolatos szemléletformálás meghatározó rendezvénye legyen.

A Natúr Sümeg alapelve, hogy a magyar borvidékek képviselői mellett a Kárpát-medence magyar natúrborászai és nemzetközileg elismert biodinamikus szőlőművelési szakértői is állandó résztvevői legyenek az eseménynek.

A rendezvény az elmúlt években jelentősen bővítette hazánkban a biodinamikus szőlőművelés és a natúr bor készítés ismeretanyagát.

A jelentős szakmai hozzáadott értéket és ismeretanyagot felmutató programunkban a magyar és külföldi szakértők előadásai, konferenciabeszélgetések, prezentációk szerepelnek; a borok iránt érdeklődők a történelmi Magyarország legjobb natúr borait ismerhetik meg.


Program:

2023. április 28. péntek, helyszín: Püspöki Palota (Sümeg, Szent István tér 8.)


10.00-10.15.Egly Márk, Balaton-felvidéki Borvidék alelnök: 

Megnyitó; A Natúr bor és a fenntarthatóság

10.15-10.45.Gál Péter, Agrárminisztérium Borászati és Kertészeti Főosztály vezető: 

Natúr borok jogszabálya és törvényi háttere

10.45-11.15Dr. Kovács Barnabás, MATE-SZBI adjunktus:

Szőlőültetvényekben alkalmazható technikák, amik a natúr-borász keze alá dolgoznak

11.15-11.45Dr. Bene Zsuzsanna, oktatási rektorhelyettes, Szakfelelős egyetemi docens, a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet borászati kutatásvezető:

A természettel való harmónia megjelenése a natúr borok kémiai összetételében

11.45-12.15Tamašek Zoltán, (Szlovákia), Biológiai növényvédelmi szakmérnök:

Biológiai növényvédelem

13.45-14.15Mezei Mihály, Biodinamikus Közhasznú Egyesület elnök:

Biodinamikus hozzáadott érték

14:15-14:45Boldizsár Máté, Salt Budapest étterem, sommelie:

A natúr borok szerepe a csúcsgasztronómiában

14:45-15:15Horváth Sándor, A BOR/the WINE, borkereskedő:

Natúr borok a kereskedelemben

15:15-16:15dr. Gallyas Igor kommunikációs szakértő kerekasztal beszélgetése az előadókkal

Natúr borok és pezsgők a kommunikációs térben

A program előzetes regisztrációt követően, ingyenesenlátogatható.

Előzetes regisztráció:natursumeg@gmail.com 





2023. április 29. szombat, helyszín: Püspöki Palota


13.00-15.00Szakmai borbemutató (zártkörű, belépés kizárólag szakmai meghívottaknak)

16.00Megnyitó: Dr. Nagy István agrárminiszter; Egly Márk Balaton-felvidéki Borvidék elnök

15.00-20.00Sétáló borkóstoló: Negyven hazai és kárpát-medencei borászat borai

Belépőjegy: 10.000 Ft/fő


Pálffy Pince (Köveskál), PANK (Köveskál), Bóka Birtok (Pálfa), Sándor Zsolt Organikus Szőlőbirtok és Pincészet (Bükk), Turay Családi Pincészet (Neszmélyi borvidék), Kristinus borászat (Balatonboglári borvidék), Csobánci Manufaktúra (Badacsonyi borvidék), Weingartner Olivér (Nemesgulács), Nagyváradi Péter (Balatonfüred-Csopak Borvidék), Homoky Dóra (Tállya), Szóló Pince (Tokaj), Vaskapu Kastély Pince (Pécsi Borvidék), Pécseli Pince (Etyek-Budai borvidék), Wassmann Pince (Villány), Unger Bormanufaktúra (Kőszeg), Sziegl Pince (Hajós), Levente Pince (Mátra), Páger Pince (Mátra), Karner Wines (Mátra), Losonci pince (Mátra), Palya Wines (Mátra), Pap Wines (Szent György-hegy), Egly (Sümeg), Capári Borászat (Sümeg), Abeles (Somló, Sümeg), Tomcsányi Családi Birtok (Somló), Barcza Pincészet (Somló), Somló Kincse Kézműves Kispince (Somló)

Szlovákia: Tamasek családi Pince BioTomal (Kürt), Organic wine Strekov (Kürt), Vino Vdovjak (VeľkáTrňá), Kövesd (Garam-mente), Sütő Zsolt Strekov 1075 (Kürt), Bóna Winery (Bátorkeszi), Geönczeöl Pince (Garam-mente)


Szerbia: Mauer Oszkár (Szerémség), SAGMEISTER Winery (Magyarkanizsa)

Románia: Yanka Winery (Érmellék)

16.30-18.00Borpárlat mesterkurzus és kóstoló: Mitől jó egy pálinka?

Pach Gábor előadása és élő bemutatója

Belépőjegy: 10.000 Ft/fő 


A Sétáló borkóstolóra és Mesterkurzusra belépő előzetesen a jegy.hu-n és a rendezvény napján a helyszínen vásárolható.


A III. Natúr Sümeg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében kerül megrendezésre. 

A III. Natúr Sümeg együttműködő partnerei a Marcal-völgye Vadásztársaság és az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület.

Az esemény támogatója az Agrolánc Kft.


Jegyvásárlás:előzetesenwww.jegy.hu 

április 29-én a rendezvény helyszínén: Püspöki Palot;Sümeg, Szent István tér 8.

Érdeklődés e-mailben:natursumeg@gmail.com

Folyamatos hírek:https://www.facebook.com/natursumeg 

instagram.com/natur_sumeg/ 


Balatoni Szőlő és Borkultúra Egyesület

A program változtatás jogát fenntartjuk.

 

 

Nasza oferta


Mit tesz két szerelmes, ha akkor ismerkednek meg, amikor az egyik éppen házasodik? Azt, amit minden érett felnőtt tenne: a vágyukat évekig elnyomják, szigorúan munkakapcsolatban maradnak, és elfelejtik, hogy az élet bizony nagyon rövid…

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 40 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár és koncertek várja az idelátogatókat, és természetesen a méltán híres királyi palota, gyönyörű reneszánsz kertje és a Salamon-torony is újra pezsgő középkori élettel telik meg. Szeretettel várjuk Önöket 2025-ben is Palotajátékokra, hogy együtt idézhessük fel azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád!

Műsor: Meglepetés Válogatás romantikus szvitekből és balettzenékből

Uwaga! Czas sesji koszyka wkrótce wygaśnie!
pozostało czasu:
00:00

pozycji w koszyku

suma:


Czas sesji upłynął. Aby dokonać zakupu biletów należy je ponownie dodać do koszyka.