Program


HOBO 77 - Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben

HOBO 77 - Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben

Huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl itthon és húsz országban összesen, 52 albumot, 10 könyvet adott ki, 6 színpadi mű, 9 filmszerep, 9 színházi szerep és számtalan irodalmi est köthető a nevéhez.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 13. vasárnap, 20:00

HOBO 77
Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben

Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A „koronavirtus” megsemmisítette a 75. születésnapomra tervezett koncertemet, ám most lehetőségem nyílik - ha kihúzom addig -, hogy két évvel vénebben megpróbáljak egy a „Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben” című Papp László Arénabeli koncertet, ami csupán egyik része a projectnek. Ugyanis egy sokszáz oldalas önéletrajzi könyv és olyan két album kapcsolódik hozzá, melyek tematikája szorosan kötődik a könyvhöz.

A Sors kifürkészhetetlen akaratából az esemény pont a 77. születésnapomra, 2022. február 13-ra esik, amelyre szeretettel várom Önöket!

Tisztelettel:  
                  Hobo

Földes László Hobo Kossuth-díjas előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője, jelenleg zenészként szabadúszó, előadóként pedig 2013 óta a Nemzeti Színházban játszik.

Huszonhárom évesen kezdte pályafutását, azóta több mint hatezer fellépésen van túl itthon és húsz országban összesen, 52 albumot, 10 könyvet adott ki, 6 színpadi mű (Vadászat, Csattanuga csucsu, Ballada a két sebzett hattyúról, Circus Hungaricus, Hé, Magyar Joe!, A Gulag virágai), 6 monodráma (Lombardozzi, I love you Budapest, Csavargók tízparancsolata, Circus Hungaricus, Halj meg és nagy leszel, Hobo a Gulagon), 9 filmszerep (mint például az Agitátorok, Kopaszkutya), 9 színházi szerep, József Attila, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Eörsi István, Pilinszky János, Faludy György, valamint Francois Villon, Allen Ginsberg, Jim Morrison, Bob Dylan, Vlagyimir Viszockij műveiből, a Hármasoltár József Attila, Morrison és Viszockij munkáiból készült irodalmi est köthető a nevéhez.

Együtt dolgozott Ascher Tamás, Jordán Tamás, Csiszár Imre, Szikora János, Kiss Csaba, Vidnyánszky Attila, Szomjas György, Magyar Dezső, Bódy Gábor, Székely Orsolya rendezőkkel.

Többször játszott együtt és közös lemezt is készített Allen Ginsberg amerikai költővel. Fellépett 1988-ban a Human Rights világturnén Budapesten, ahol Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabiel, Youssu N’Dour és Tracy Chapman társaságában énekelte el Bob Marley „Get up, stand up” című dalát, majd 1995-ben a Rolling Stones előtt lépett színpadra szintén Budapesten.

Lefordította és előadta Muddy Waters, Willie Dixon, a Doors, a Rolling Stones, a Cream, Jimi Hendrix, a Who, a Led Zeppelin, a Fleetwood Mac, az Animals, a Jethro Tull, Tom Waits, a King Crimson, a Gun, a Kinks dalait. Játszotta a Kex és Cseh Tamás számait, szövegeket írt az Olympia, a Korál, a Kex, a P. Mobil és a P. Boksz, a Gépfolkór zenekaroknak, valamint Deák Bill Gyulának.

A Hobo Blues Band mellett együtt dolgozott Presser Gáborral, Tomsits Rudolffal, Márta Istvánnal, Fekete Kovács Kornéllal, Madarász Gáborral, Ferenczi Györggyel, Lakatos Tónival, Dés Lászlóval, Szirtes Edina Mókussal, Verebes Ernővel, Szakcsi Lakatos Bélával és még számtalan más muzsikussal, akiktől elnézést kér, hogy nem említette meg őket, egyben kéri őket, hogy legyenek tekintettel hajlott korára.

2022. február 13-án Hobo egy igazi örömünnepre hívja közönségét a Papp László Arénába, ahol a színházi és irodalmi szerepei ez alkalommal a háttérbe kerülnek és teljes mértékben a zenét állítja a középpontba. Ünnepeljük együtt, hogy HOBO 77!

Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!