Program


Zukerman és a MÁV Szimfonikus Zenekar

Zukerman és a MÁV Szimfonikus Zenekar

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 25. péntek, 19:00

MÁV Szimfonikus Zenekar

MŰSOR

Kodály: Galántai táncok
Kodály: Háry János szvit
Kodály: Felszállott a páva – variációk magyar népdalra
Bartók: Brácsaverseny

KÖZREMŰKÖDIK
Pinchas Zukerman (brácsa), Amanda Forsyth (gordonka)

VEZÉNYEL
Takács-Nagy Gábor

 

Kodály és Bartók barátsága az erdélyi gyűjtőutakon mélyült el, kölcsönösen nagyra becsülték egymást – bár zeneszerzői ars poeticájuk különbözött. Kodály a megismert népdalok és néptáncok zenéjét eredeti formájukban emelte be műveibe, a feldolgozás módjában viszont a 20. század zenéjének stílusát követte. Hangversenyünkön három nagyszerű, világszerte gyakran játszott zenekari műve hangzik el. Bartók Brácsaversenye a zeneszerző amerikai emigrációja alatt keletkezett, betegsége miatt azonban már nem tudta befejezni. „Csak azt sajnálom, hogy tele bőrönddel kell elmennem…” – mondta orvosának. A versenyművet a szerző vázlatai és személyes útmutatása nyomán barátja, Serly Tibor fejezte be.

Közel egy évvel ezelőtt, 2021. március 25-én a MÁV Szimfonikus Zenekar a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben akarta megünnepelni Bartók Béla születésének 140. évfordulóját. A koncertet a világhírű hegedű- és brácsaművész, Pinchas Zukerman fellépése tette volna még ünnepibbé, azonban a hangverseny a koronavírus-járvány miatt elmaradt, így most nagy örömünkre szolgál, hogy Zukerman idén eljön Budapestre és ez alkalommal nem lesz akadálya a különleges hangverseny megtartásának.

 

 

Rendező: MÁV Szimfonikus Zenekar

Ajánlatunk


Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!