Program


Zene+Tánc - Piazzolla100

Zene+Tánc - Piazzolla100

Három ünnep, három összművészeti koncert. A Várkert Bazár a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával igazi csemegékkel készül 2021 nyarára. A zenei világ idén ünnepli Astor Piazzolla születésének századik évfordulóját. A zeneszerző, akiről a Buenos Aires-i repülőtér is a nevét kapta, megújította, a modern klasszikus zene szintjére emelte a tangó műfaját, ebben pedig nagy hatással volt a korabeli kortárs zene és a jazz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 2. péntek, 19:30

Az új stílusú tangó összetevői Piazzolla szerint: „tangó+tragédia+komédia+bordély”. Már ez alapján is érthető, hogy igencsak felborzolta a régi stílusú tangó híveinek kedélyét.

A koncerten nemcsak a száz éve született komponista legnépszerűbb tangói szólalnak meg, de alkalmunk lesz összehasonlítani az általa forradalmasított tango nuevót, azaz új tangót a korábbi korok olyan slágereivel, mint az Egy asszony illatából is ismerős Por una cabeza Carlos Gardel tollából, de az est egyéb meglepetéseket is tartogat a spanyol zarzuelák és más egzotikus latin-amerikai dalok és táncok világából. Fedezzük fel együtt Latin-Amerika és Spanyolország zenéjét! A képzeletbeli utazás során a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara a Volver La Vida Együttessel szövetkezik, melynek kiváló énekes és hangszeres művészei, valamint a tangó világából jól ismert, népszerű táncos, Budai László és csapata segítenek abban, hogy igazán tüzes hangulatú nyári estében legyen részünk. Mindezt a magyar gyökerekkel rendelkező, svájci születésű dirigens, Thomas Herzog fogja össze, akit már a hazai közönség is több produkcióból ismerhet, az elhangzó zenékről és szerzőikről pedig Becze Szilvia, a Bartók Rádió műsorvezetője mesél majd.

Közreműködők:

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara
Volver La Vida Együttes
Táncművészek: Pirity Andrea és Budai László táncművész, Pétery Melinda balettművész
Vezényel: Thomas Herzog karmester
Műsorvezető: Becze Szilvia

Műsor:

G. Giménez: La boda de Luis Alonso – Intermezzo
Piazzolla: Los pajaros perdidos
P. Luna: La pícara molinera – Intermezzo
Piazzolla: Contrabajeando
Piazzolla: Oblivion
Piazzolla: Histoire du Tango – Café 1930
G. Giménez: La torre del Oro – Preludio
La llorona: mexikói dal
Gardel: Por una cabeza
Castelnuovo Tedesco – D-dúr gitárverseny, III. tétel
Turina: Fantasztikus táncok, op. 22 – 3. Orgia
Piazzolla: Libertango

 

Esőnap nincs

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a Várkert Bazár legkésőbb 3 órával az előadás előtt honlapján, illetve Facebook oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Várkert Bazár az előadás megtartására készül. Szükség esetén az előadás megkezdésével vár.  

A Várkert Bazár fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatja, illetve a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – az esőt követően – folytathatja. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja az adott esemény leírásában található. Amennyiben az előadásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyek visszaváltására nincs lehetőség.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás legalább 35 perc után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Az elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltásának módjáról és határidejéről Várkert Bazár közleményt ad ki.

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!