Program


ZenePlusz 2024-25/3. – Le donne di Giacomo

ZenePlusz 2024-25/3. – Le donne di Giacomo

Puccini élete által ihletett zenés színpadi játék, a zeneszerző legnépszerűbb operarészleteivel. Résztelet hangoznak el a Le Villi, Bohémélet, Tosca, Manon Lescaut, Pillangókisasszony, Turandot és Köpeny című operákból illetve zenekari műveiből.

Aktuális előadások



A női lélek útvesztőjében

Giacomo Puccini egész élete során a nők figyelmének tárgya volt. Életrajzírói különösen szereti taglalni, hogy a jóképű és körülrajongott zeneszerző milyen zavaros nőügyekbe bonyolódott, mekkora nőcsábász hírében állt. Különösen izgalmasnak találják azt a tényt, hogy végül egy férjes, gyermekes asszonyt választ társául, akit azután szintén rendszeresen megcsalt.

Giacomo szerette a jót, élvezte az élet gyönyörei; a jó éltelt, finom cigarettát, zamatos borokat, az automobilt és a természet csodáit. Giacomo rajongott a szépségért, aminek legmagasabb fokú megtestesülése számára „la Donna”. A NŐ.

Puccini valamennyi operájának központi figurája nő. Különleges, egészen eltérő karakterű hősnői jellemét végtelenül kifinomult eszközökkel festi meg. Köztudomású, hogy a zeneszerző szinte az őrületbe kergette librettistáit, foggal-körömmel harcolt a lehető legtökéletesebb kifejezésekért. Témaválasztásában ugyanígy rendkívül körültekintő volt. Természetesen egyik operája sem egyszerűsíthető le egy-egy tragikus szerelmi történetre, de mi most a kiválasztott operai hősnőkre és szerelmük tárgyára fordítjuk a figyelmünket.

Semmiképp nem egy operarészletekkel tűzdelt életrajzi előadást mutatunk be önöknek, és nem a nagy olasz mester életének pikáns titkait készülünk kibeszélni. A BDZ produkciója Puccini maga által teremtett nőalakjai iránti csodálatát, a női titok megfejtésének örök vágyát igyekszik megmutatni. Különös bolyongás a női lélek útvesztőjében – Mimi, Musette, Tosca, Pillangó, Liú szívében, Turandot saját halálos szerelmi univerzumában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!