Program


World of Pilinszky - Létmesék kicsit és nagyon „fölnőtteknek”
4

World of Pilinszky - Létmesék kicsit és nagyon „fölnőtteknek”

Létmesék kicsit és nagyon „fölnőtteknek”
Többszereplős összművészeti monodráma
Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmából
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 11. szombat, 19:00

 

Az előadás a Müpa, a VersszínházTM és a Zichy Szín-Műhely koprodukciója

World of Pilinszky

Létmesék kicsit és nagyon „fölnőtteknek”

Többszereplős összművészeti monodráma

Pilinszky János születésének 100. évfordulója alkalmábólSzerkesztette, rendezte és előadja: Turek Miklós-a VersszínházTM megálmodója

 

Alkotók:

Akik hangjukat kölcsönözik: Rúzsa Magdolna, Gundel Takács Gábor, Galambos Péter, Nagy Kasza Csenge

Zeneszerző: Szitha Miklós - a Liszt-díjas Talamba Ütőegyüttes alapító tagja

Animáció: Karcis Gábor

 

Producer: Zichy Gabriella

EZ CSAK MESE! és a meséket nagyon komolyan kell venni. A tiédet is! A múltban a mesék felnőtteknek szóló példázatok, eredetmítoszok voltak. Mesés helyekre repítve életvezetési és morális tanácsokat adtak hallgatóiknak, olvasóiknak. Ma filmek, könyvek és videójátékok mesélnek. 

A Gamer nem tud határt szabni játékszenvedélyének, összefolyó mindennapjait monitorjai előtt tölti, megszállottan, étlen-szomjan játszik és játszik. Menekül. Mitől? Önmagától? Talán maga sem tudja, de szobája homályában a falakon megelevenedő Pilinszky-mesék ráébresztik, hogyan szabadulhat monitorai fogságából és hogyan kaphatja vissza elvesztett életét.

Kapcsold ki a géped, dőlj hátra és utazz a meséd végtelenjén!

A madár és a leánytörténete társkereső magányodat idézi, a Kőszívű király megtanít értékelni emberi kapcsolataidat, az emberek között társat kereső farkasban önmagadra ismerhetsz (Fabula), de az otthon kertjébe csak az Aranymadár szárnyain repülhetsz.

Pilinszky magával ragadó, puritánul egyszerű költészetét áthatja a rendíthetetlen hit. A meséiből szövődő előadás egyszerre irodalmi-, színházi-, vizuális- és zenei élmény fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt. Igazi összművészeti színház.

A XX. század egyik legjelentősebb magyar költőjének gondolatai, tanácsai valamennyiünk hamuba sült pogácsái.

Az előadást kicsit és nagyon fölnőtteknek egyaránt ajánljuk.

Az előadás teltházas, élőzenés bemutatója a Pilinszky Emlékévben, 2021. november 15-én a MÜPA Fesztivál Színházában rögtön két előadás keretében történt. A bemutatón Turek Miklós színművész mellett színpadra lépett Gundel Takács Gábor és Galambos Péter is, és élőben közreműködött az előadás zeneszerzője, a Liszt-díjas Talamba Ütőegyüttes alapító tagja, Szitha Miklós. Rúzsa Magdolna csak felvételről tudott jelen lenni.

Az előadás 2022 őszén ismét műsorra kerül a MÜPA színpadán.

Előadásunkat az élményközpontú irodalomoktatás mellett egy videojáték-függőség prevenciós művészetterápiás projekttel egészül ki. A célunk, hogy a társadalom figyelmét felhívjuk ez egyre növekvő problémára, amelyet az Egészségügyi Világszervezet 2019-ben „játékhasználati zavar” néven hivatalosan is betegségnek nyilvánított.

 

E művészetterápiás projektben az irodalom, a színház, a zene és a vizualitás eszközrendszerét állítjuk a mentális egészségmegőrzés és az irodalomoktatás szolgálatába.

E program-együttest a VersszínházTM „VersszínházTM a suliban” programja és a Zichy Szín-Műhely „A színház az iskolákba megy” programja keretében oktatási intézményekbe, illetve azokhoz közeli művelődési intézményekbe szeretnénk eljuttatni.

A projekt alapelemei: versszínházi előadás, valamint prevenciós beszélgetés.

A projekt megvalósításában eddigi partnereink:

  • -        az ELTE pszichológiai és addiktológiai tanszéke
  • -        a Pro Juventa Alapítvány és a MURMÓ

 

Neveljünk az életet értő szemmel figyelő, boldog, kreatív, a változó körülményekre a megfelelően reagáló, versenyképes ifjúságot, mert„olyan lesz a jövőnk, amilyen a jelen iskolája!”.

 

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!