Program


Weöres Sándor: Psyché

Weöres Sándor: Psyché

Lázadás, szabadság, szerelem. Ami egyszerre fölszabadító és halálos, szárnyakat ad és összetör, elpusztít. Ezekről szól a tobzódó és szertelen Psyché.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 27. csütörtök, 21:00

Weöres Sándor: Psyché

Lázadás, szabadság, szerelem. Ami egyszerre fölszabadító és halálos, szárnyakat ad és összetör, elpusztít. Ezekről szól a tobzódó és szertelen Psyché. Weöres Sándor művészetének megfejthetetlen titoktára ez, amelynek buja és szemérmes érzékisége magával ragadó, mélységes emberismerete lenyűgöző. Psyché, mint viszonyítási pont, a világ köldökeként, olyan történelmi személyiségek alakját hozza élethelyzetbe, akikről eddig nem derült ki, hogy ők valójában egy fennebbi (női) erő játszatott figurái. Ebbe a költői világba vezet a Nemzeti Színházban készült előadás, amelynek szabadtéri változatát, a gyulai vár mögötti ligetben Vidnyánszky Attila kaposvári színészosztálya 2015 nyarán nagy sikerrel mutatta be. A produkciót a 7óra7 blog a 2015-ös év 40 legfontosabb előadása közé választotta. A felújított változatban, a részben megváltozott színészgárda felvállalja a női princípium felfrissített, újragondolt változatát, ezúttal a várszínpadon.

Szereplők: Ács Eszter, Barta Ágnes, Berettyán Nándor, Berettyán Sándor, Bordás Roland,
Fülöp Tamás, Herczegh Péter, Katona Kinga, Krausz Gergő, Kránicz Richárd,
Mikecz Estilla, Nagy Johanna, Nagy Márk, Vas Judit Gigi

Díszlet- és jelmeztervező: Olekszandr Bilozub
Rendező: Vidnyánszky Attila

A Gyulai Várszínház és a Nemzeti Színház közös bemutatója

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: kesztyűsbáb, pálcás báb

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!