Program


Wagner nyitány/Sosztakovics:I.hegedűverseny/R.Strauss:Hősi élet    ( Krilov & Concerto Budapest )

Wagner nyitány/Sosztakovics:I.hegedűverseny/R.Strauss:Hősi élet ( Krilov & Concerto Budapest )

A 19. századi német zene két emblematikus kompozíciója, s közöttük egy korán elkészült születésnapi ajándék Dmitrij Sosztakovics életművéből: ezt a programot ígéri számunkra a Kossuth-díjas Keller András vezényletével felhangzó koncert, amelynek hegedűs szólistája a Budapesten mindig lelkesen ünnepelt orosz hegedűművész, Szergej Krilov lesz.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 9. szombat, 19:30

Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok – nyitány
Sosztakovics: I. (a-moll) hegedűverseny, op. 77
-szünet-
R. Strauss: Hősi élet, op. 40

Szergej Krilov hegedű
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

A 19. századi német zene két emblematikus kompozíciója, s közöttük egy korán elkészült születésnapi ajándék Dmitrij Sosztakovics életművéből: ezt a programot ígéri számunkra a Kossuth-díjas Keller András vezényletével felhangzó koncert, amelynek hegedűs szólistája a Budapesten mindig lelkesen ünnepelt orosz hegedűművész, Szergej Krilov lesz. A nyitányával megidézendő Wagner-opera, A nürnbergi mesterdalnokok és Richard Strauss szimfonikus költeménye, az 1898-as Hősi élet között egyébiránt korántsem csupán a nemzetiség és a század azonossága teremthet kapcsolatot, elvégre mindkét mű előzékenyen, sőt minden kertelés nélkül felkínálja az önportré gyanánt való értelmezés lehetőségét, s ráadásul mindkét mű gúnyos elégtételt vesz a zeneszerző ellenfelein, vagyis egyértelműbben fogalmazva: a kritikusokon. A Krilov szólójával felhangzó a-moll hegedűversenyt Sosztakovics muzsikusbarátjának, a csodálatos hegedűsnek, David Ojsztrahnak szánta, aki így nyilatkozott róla: „Ez a mű kivételesen érdekes és vonzó feladat elé állítja a szólistát.”

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!