Program


V.WILLIAMS / BRITTEN / ELGAR (Concerto Budapest&M.Porat) halasztott ip: 2021.01.13.

V.WILLIAMS / BRITTEN / ELGAR (Concerto Budapest&M.Porat) halasztott ip: 2021.01.13.

Hamisítatlan angol válogatást ígér ez a koncert: két nevezetes és igen népszerű zenekari szám között egy hazánkban sajnálatosan ritkán megszólaltatott, felfedezésre érdemes versenyművel.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 13. szerda, 19:30

A koncert 2020.06.07-ről került át új időpontra!

Az „angol Kodály”, vagyis Vaughan Williams leghíresebb, 1910-ben komponált műve témájával és archaizáló hangvételével egyaránt a 16. századi pályaelőd előtt tiszteleg. Britten egyetlen zongoraversenye a végső formáját 1945-ben nyerte el: a négytételes versenyművet hajdan egyes kritikusok pillekönnyű rádiózenének ítélték, ám a kompozíció mellett már akkor is olyan muzsikusok érveltek, mint például a művet Pesten is eljátszó Szvjatoszlav Richter. Ezen a koncerten a Berlinben élő izraeli zongorista, Matan Porat lesz a szólista: őt 2015-ben a Concerto Budapest mutatta be a hazai közönségnek, s azóta kamaramuzsikusként és komponistaként is visszatért már hozzánk. „Egy eredeti témára vázoltam fel variációkat. Elszórakoztam velük, mert az egyes variációkat a barátaimról neveztem el” – vallott épp készülő művéről 1898-ban Elgar, aki tőrőlmetszett gentleman lévén azért csupán monogramokkal, álnevekkel vagy épp három csillaggal „nevesítette” azokat a variációkat, amelyek együttesen meghozták számára a világhírt.

VAUGHAN WILLIAMS: Fantázia egy Thomas Tallis témára
BRITTEN: D-dúr zongoraverseny, op. 13
ELGAR: Enigma-variációk, op. 36

Közreműködik: Matan Porat zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Héja Domonkos

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!