Program


Világjáró - Ismeretterjesztő előadás Radics Tamással - Színes népek, tarka hegyek Törökországban

Világjáró - Ismeretterjesztő előadás Radics Tamással - Színes népek, tarka hegyek Törökországban

Ismeretterjesztő úti-sorozat a KMO-ban, Radics Tamás túravezető előadásában, "VILÁGJÁRÓ" címmel.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 17. szerda, 18:00

Az immár egy éve elindult, több részes előadássorozat vezetője Radics Tamás, aki 2015-óta foglalkozik túravezetéssel. Az utak során mindig nagy hangsúlyt fektet az ismeretterjesztésre, hogy az élmények mellé valami pluszt is tudjon nyújtani. És hogy miért is szereti ezt csinálni?

„Hivatástudatom mellett fontosnak érzem, hogy meséljek utazásokról, expedíciókról, természetről, az emberről és az élményekről motiválásképp és hozzájárulva ezzel az hallgatók jövőbeli emlékeihez.”

2022-ben Ugandába, Kis-Antillákra, Kirgizisztánba és Kárpátokba utaztunk, 2023-ban  Grúziába, majd Nepálba, Madeirára, Erdélybe, Malajziába, végül Tanzániába, Felvidékre, Kaukázusra és Marokkóba, 2024-ben pedig Indonéziába, Mexikóba és Iránba is ellátogatunk képzeletben.

2024.04.17. szerda 18.00: Színes népek tarka hegyek Törökországban (Kackar-hg és Ararát 5165 m)

Európa és Ázsia határán fekvő Törökország változatos természeti adottságai mellett kulturálisan is színes ország. Az Észak-Anatóliai-hegység és az Örmény-magasföld területen, ahol az ország legmagasabb hegyei is találhatóak, megannyi nép tömörül. A Kackar-hegység vonulatait járva az egyik völgyben Láz, a másikban Grúz vagy Gürcü népekkel találkozunk, az Ararát lábánál viszont már Kurdisztán területére érünk, ahol Örmény
és Kurd népekbe botlunk. De az ország keleti szeglete nem csak a hányattatott sorsú népek olvasztótégelye, Noé bárkájának legendája kapcsán zarándokhely, illetve az 5165 méter magas Ararát mászások kezdőpontja is.


Ajánlatunk


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!