Program


Varga Dániel Quartet
2

Varga Dániel Quartet

A fiatal magyar szaxofonos és zeneszerző, Varga Dániel 2020-ban részt vett a Modern Art Orchestra Masterclass programjában, amelynek saját szerzeményeivel és hangszereléseivel mutatkozott be a magyar közönség előtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 25. péntek, 20:00

Varga Dániel Eastern European Quartet

Közreműködik:
Varga Dániel - szaxofon
Piotr Lipowicz - gitár
Ivar Krizic - nagybőgő
Piotr Budniak - dob

"A Varga Dániel Eastern European Quartet nemzetközi zenekar a modern mainstream jazzt képviseli. Az élénken swingelő, energikus ritmus a jazztradíció stabil alapjain nyugszik, azonban a frazeáláson, harmóniameneteken, dallamokon és a hangzásvilágon megtéveszthetetlenül hallatszik a mai kortárs világ. A kvartett zenéjének magja az energia, ami a fantasztikus kémiára – a zenészek közti kölcsönhatásaira építette" – írta Peter Dobsinsky az skjazz.sk oldalán..

A fiatal magyar szaxofonos és zeneszerző, Varga Dániel nem sokat törődik a zenei műfajokkal. Nevét egyrészt a színes, kísérleti indie rockot játszó Moped Loewen zenekarban nyújtott virtuóz játéka révén ismerhetik sokan, ugyanakkor modális és szabad zenei elképzelésekből kiinduló, lírai hatásokat sem nélkülöző kortárs jazzt játszó, laza felállású nemzetközi kvartettjével is számos elismerést szerzett már. Az Opust immár háromszor megjárt zenekarvezető ezúttal két lengyel zenészbarátjával, a fiatal lengyel jazz világ egyik legfoglalkoztatottabb dobosával, Piotr Budniakkal, valamint a lengyel, osztrák és holland kortárs jazz egyik kiemelkedő gitárosával, Piotr Lipowicz-cal érkezik. Hozzájuk a csapat jól bevált bőgőse, a horvát Ivar Krizic csatlakozik, aki a Bécs–Grác–Zágráb tengelyen az egyik legbiztosabb háttérember, frontemberi kvalitásokkal.

Varga Dániel Ausztriában tanult Julian Arguelles és Ed Partyka tanítványaként. Az elmúlt évben számos díjat nyert Magyarországon úgy zenekaraival (MÜPA Jazz Showcase különdíja, 2. helyezés a Moped Loewennel egy magyar tehetségkutatón, a legtehetségesebb zenésznek járó Újfalusy Gábor díj 2018/2019-ben), mint big bandre írt szerzeményeivel (a Magyar Jazz Szövetség által szervezett Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Verseny 3. díja). A közelmúltban meghívást kapott a rangos Michael Brecker Nemzetközi Szaxofonverseny döntőjére, amelyre augusztusban kerül sor a Red Sea Jazz Festival keretében az izraeli Eilatban. 2020-ban pedig részt vett a Modern Art Orchestra Masterclass programjában, amelynek saját szerzeményeivel és hangszereléseivel mutatkozott be a magyar közönség előtt.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!