Program


Ünnepi fermentáló workshop

Ünnepi fermentáló workshop

A gasztroajándékokat mindenki szereti, hiszen sokkal többről szól, mint berohanni egy üzletbe, és megvenni a kész terméket. A gasztroajándék a szeretetről szól: a ráfordított időről, a törődésről, hiszen a fermentált élelmiszerek pozitívan hatnak egészségünkre is.



 több

December harmadik vasárnapján fermentált ajándékokat készítünk:

marokkói sós citromot (lamoun makbouss);
mézben fermentált fokhagymát;
narancsos lilakáposztát.

Az ár tartalmazza:

elméleti rész: fermentálási fajták, mi a laktofermetálás, fermentumok fogyasztásának egészségügyi előnyei, jótékony hatása mikrobiomunkra, hangulatunkra; ki nem fogyaszthat laktofermentált ételeket; eszközök, alapanyagok; a laktofermentálás alapszabályai; fermentálás közben felmerülő hibalehetőségek, azok felismerése és azok elhárítása (nyúlósság, Kham-élesztő, penész);
gyakorlati rész: marokkói sós citrom, mézben fermentált fokhagyma, fahéjas–banános káposzta;
szükséges eszközök, alapanyagok;
online elméleti anyag;

a workshopon elkészített fermentumot hazaviheted.