Program


UMZE Kamaraegyüttes: Silence Everywhere – Jeney 80

UMZE Kamaraegyüttes: Silence Everywhere – Jeney 80

Jeney Zoltán, a 2019-ben elhunyt Kossuth-, és Erkel-díjas zeneszerző, az UMZE Egyesület alapító tagja 2023-ban lenne 80 esztendős.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 11. szombat, 19:00

Életművéből olyan ensemble darabokat tűztünk műsorra, amelyek már a szerző életében a kortárszenei koncerttermi repertoár részévé, azaz „klasszikussá” váltak, avagy magukban hordozzák ennek lehetőségét. A Jeney-életmű „kommentárjaként” pedig mestere, az olasz Goffredo Petrassi egy kamaradarabját, valamint Serei Zsolt, és Kondor Ádám egy-egy új művének ősbemutatóját választottuk, ezzel is művészi és történeti perspektívát kínálva a hallgatóknak.

Műsor:

Jeney Zoltán: Önidézetek (1991)
Goffredo Petrassi: Tre per Sette (1964)
Serei Zsolt: Cantabile (In memoriam Jeney Zoltán) – ősbemutató, az UMZE Kamaraegyüttes megrendelése

*****

Kondor Ádám: Brácsaverseny – ősbemutató
Jeney Zoltán: silence everywhere (2001)

Közreműködik:

Bársony Péter – brácsa
UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel: Vajda Gergely

Ajánlatunk


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Félárú jegy: 2-18 év között, 62 éves kor felett, nyugdíjas, diák. Családi jegy: két felnőtt és két 18 év alatti kiskorú, 4 db jegy egyszeri vásárlásával. Családi kiegészítő jegy: egy - azonos háztartásban élő - kiskorú részére, kizárólag egy családi jeggyel egyidejűleg felhasználva érvényes.

Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna. Amit sötétben mondtok, világos nappal hallják majd, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok, azt a háztetőkről fogják hirdetni. - Lukács evangéliuma 12:1-3.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!