Program


TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI
4

TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI

GŐZHAJÓ. VISSZA A VÁROSBA. KERESZTESLOVAG. KELL A BARÁTSÁG… Igen, ez a MINI.
Ne feledjük: TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI - volt, van és lesz.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 18. csütörtök, 21:00

Török Ádám 1969-ben alapította meg mai napig lendületben lévő együttesét. Akárhogy is számoljuk, ez bizony 53 esztendő. Nem mindennapi tény, mely mögött mindannyiunk által ismert, örökzöld dalok, rendkívüli tudású és egyéniségű muzsikusok álltak és állnak a mai napig.

Török Ádám az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar zenész, zeneszerző és szövegíró. Több, mint fél évszázados pályáját mintegy 150 olyan Mini dal fémjelzi, melyek közül számos alkotásának dallama és szövege továbbra is bennünk él. Az Amerikában a világ 10 legjobb rock fuvolistája közé választott muzsikust a magyar progresszív rockzene atyjának tartják. Nemcsak nemzedékek nőttek fel az ő muzsikáján, de számos zenészgenerációt is útjára indított, s támogat a mai napig. Zenei tehetsége, igényessége, utánozhatatlan fuvolajátéka, éneke, humora legendás. Pályafutása során több, mint 30 lemezt és DVD-t jelentetett meg, 1 milliónál nagyobb példányszámban.

S mi történik mostanság? A Mini jelen felállása olyan egyedi, de mégis abszolút „Minis” megszólalást eredményez, amit talán egyetlen magyar zenekar nem képes sem reprodukálni, sem felülmúlni. A progresszív rock, a blues, a jazz és a latin zene eme utánozhatatlan fúzióját képzett, nagy tudású muzsikusok muzsikálják el nekünk koncertről koncertre. Kik ők?

Németh Károly, a legendás billentyűs, akit számos örökzöld Mini sláger társszerzőjeként jegyez a szakma. A csendes szavú „Zongorilla” 1974-ben csatlakozott a Minihez, s a mai napig az egyik legképzettebb, legegyénibb billentyűse a hazai zenei életnek. Jazz terén kevesen kelhetnek versenyre vele itthon, és határainkon túl.

A ritmusszekciót a basszusgitáros Török Péter és a dobos Pfeiler Ferenc alkotja. Utóbbi beceneve Propeller, ami egy dobos esetében valószínűleg játékának rendkívüli sebességére utalhat. Mely mellett sokkal inkább meg kell jegyeznünk rendkívüli precizitását, mellyel hangszerét kezeli. A remek basszusgitáros Török Péter, azaz „Zawi” amellett, hogy a megfelelő ritmus másik fő felelőse, hatalmas munkát végez a zenekar mellett. Ő a fáradhatatlan motor a háttérben, akit a rossznyelvek szerint nemrégiben közfelkiáltással, szakszervezeti bizalmi címmel tüntetett ki a banda.  

Török Ádám mondta a napokban: „…végre van perka a Miniben”. Azaz percussion, ami a különböző ütőhangszerek, kongák, bongók, csörgők, kolompok, és ki tudja mi minden csodás egyvelegét jelenti. Aki mindezeket megszólaltatva különleges ízt varázsol a színpadra, nem más, mint Berec András mester.

Végül, de nem utolsó sorban említsük meg a mindössze 16 esztendős gitárost, Fehér Ádámot, akivel Török Ádám immár 6 éve zenél együtt, s a Mini mellett duót is alkotnak. Az utóbbi évek egyik legígéretesebb tehetségének tartják a fiatalembert, aki jelenleg a Bartók konzervatórium másodéves hallgatója.

Ne feledjük: TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI - volt, van és lesz.

--

Online már OTP és MKB SZÉP-kártyával is megválthatja jegyét előadásainkra!

A megvásárolt jegy a rendezvényre történő belépésre jogosítja fel annak felmutatóját. Ülőhelyek csak korlátozott számban érhetők el, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!