Program


Titkok kertje – kisbuszos túra a Fiumei úti sírkertben
7

Titkok kertje – kisbuszos túra a Fiumei úti sírkertben

A Fiumei úti sírkert több mint temető: Magyarország egyik legnagyobb szoborparkja, 56 hektáros, arborétumnak is beillő zöldfelületén 10 fajta fát számláló fasoraival és 110 különböző madárfajjal.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 28. szombat, 11:00

A Fiumei úti sírkert több mint temető: Magyarország egyik legnagyobb szoborparkja, 56 hektáros, arborétumnak is beillő zöldfelületén 10 fajta fát számláló fasoraival és 110 különböző madárfajjal. Az 1849-ben Pest köztemetőjeként megnyílt Fiumei úti sírkert az egyetlen temető, amely teljes egészében nemzeti emlékhely, a modernkori Magyarország szabadtéri történelemkönyve, ahol a dualizmus, a nemzetépítés, a kommunizmus, az 1848-49-es és az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a demokratikus többpártrendszer lenyomataival is találkozhatunk. A magyar kultúra nagyjai közül először a Szózat megzenésítőjét, Egressy Bénit temették el itt 1851-ben, a Szózat költőjének, Vörösmarty Mihálynak a koporsóját pedig már tömegek kísérték ide 1855-ben. Gróf Batthyány Lajos, Deák Ferenc és Kossuth Lajos mauzóleumai nemzeti kultuszhellyé avatták a sírkertet, ahol a lenyűgöző Apponyi-hintó is emlékeztet a nemzet nagy halottainak kijáró végtisztességre. Más nagyjaink között itt nyugszik Munkácsy Mihály, Ady Endre, Móricz Zsigmond, Csontváry Kosztka Tivadar, József Attila, Blaha Lujza, Jászai Mari, Jancsó Miklós, Kertész Imre és Makk Károly, így a sírkert a magyar kultúra megkerülhetetlen „zarándokhelye” is. A 45-50 perces buszos túrák azért különlegesek, mert lehetővé teszik a sírkert egész területének bemutatását, és olyan személyekről, síremlékekről, érdekességekről is hallhatnak a résztvevők, amikről a nagy távolságok miatt egy hagyományos séta keretében nincs lehetőség.

Szeretettel várunk mindenkit a Nemzeti Emlékhely felfedezésére, a kisbuszos túráinkra családi jegy is váltható, egy felnőtt minimum két, maximum öt gyermek kíséretében, vagy két felnőtt és minimum két, maximum öt gyermekkel. Családi jegy vásárlása esetén a jegyek árából 40% kedvezményt biztosítunk.

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!