Program


Tiszta forrás-szvit / Anatóliai mese

Tiszta forrás-szvit / Anatóliai mese

-szvit-
GYŐRI BALETT, MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES, GUESSOUS MESI
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 19. szerda, 19:00

A Tiszta forrás Guessous Majda Mária „Mesi”, a Győri Balett és a Magyar Állami Népi Együttes közreműködésével a török és a magyar zene kapcsolódásán keresztül mutatja be a bartóki életmű néhány jellegzetes darabját, különös tekintettel a zene és a tánc kapcsolatára.
A Tiszta forrás bemutatója a Bartók Tavasz produkciójaként, a Müpa szervezésben valósult meg.

Anatóliai mese
Ankara Állami Előadó-művészeti Társulat


Az Anatóliai mese a török kultúra értékeit felvonultató különleges színpadi előadás, amely a hennás-esküvői szertartásokat is érintő témákat a hagyományos táncokkal ötvözi, és az előadóművészet minden elemével keverve hozza el a közönséghez.

A társulatról…
Az 1992-ben Ankara Állami Modern Táncegyüttes néven alakult társulatot a hagyományos török néptáncok modern színpadi technikával és kortárs művészeti felfogással összhangban történő színpadra állítása érdekében 2024-ben Ankara Állami Előadóművészeti Társulatra nevezték át, hogy multidiszciplináris műveket állítson színpadra.

Az együttes a Török Köztársaság Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériumának felvételi bizottsága által  szigorú kiválasztási folyamat után kiválogatott táncművészekből áll, egyben Törökország egyik legfontosabb táncoktatási intézménye is, több mint 300 diáknak nyújt képzést a színpadi és táncművészet területén gyermek- és ifjúsági táncegyüttesében.
A társulat különböző törökországi és külföldi országok táncegyütteseivel közös táncelőadásokat tart, az egyetlen olyan hivatalos művészeti intézmény Törökországban, amelynek repertoárjában világtáncok, hagyományos táncok, modern táncok és multidiszciplináris táncok szerepelnek.

Az Ankara Állami Előadó-művészeti Együttes olyan színpadi műveket ad elő, mint az "Anatóliai mese", "A szövés ritmusa", "Tükörképek", "Köcsekek", "Törökország színei", "A barátok emlékeznek rám", valamint eredeti koreográfiai műveket mutat be törökországi és külföldi programjain, koncertprogramjaival nagy érdeklődést vált ki a művészetkedvelők körében.

Ajánlatunk


Az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek 2024. július 27-én Gárdonyban, a Surfcampingben lép fel!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!