Program


TAVASZ HISPÁNIÁBAN - Lalo / Bizet - Berec Laura, Johannes Marsovszky, Fenyő Gábor U/3.

TAVASZ HISPÁNIÁBAN - Lalo / Bizet - Berec Laura, Johannes Marsovszky, Fenyő Gábor U/3.

Hispánia Spanyolország latin eredetű régi neve. Európa déli részén fekszik, napsütéses, gyönyörű ország, amelynek lakói forróvérű, büszke emberek. Ilyen a zenéjük is. Egyik leghíresebb zeneszerzőjük Édouard Lalo (1823-1892), akinek híres hegedűversenyéből hallunk részleteket, egy nagyon tehetséges és szorgalmas fiatal hegedűművész szólójával.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 11:30

MŰSOR

Lalo: Spanyol szimfónia – részletek
Bizet: Carmen – zenekari részletek az operából

KÖZREMŰKÖDIK

Berec Laura – hegedű
Fenyő Gábor - műsorvezető
 

VEZÉNYEL

 Johannes Marsovszky
 
Hispánia Spanyolország latin eredetű régi neve. Európa déli részén fekszik, napsütéses, gyönyörű ország, amelynek lakói forróvérű, büszke emberek. Ilyen a zenéjük is. Egyik leghíresebb zeneszerzőjük Édouard Lalo (1823-1892), akinek híres hegedűversenyéből hallunk részleteket, egy nagyon tehetséges és szorgalmas fiatal hegedűművész szólójával. Georges Bizet (1838-1875) francia zeneszerző leghíresebb műve, a Carmen című opera cselekménye játszódik Spanyolországban. Karmesterünk, Paul Marsovszky Németországban született, a budapesti Zeneakadémián végezte el a karmester szakot.

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!