Program


Tamási Áron 125 - A keresztény szülőföld - VIII. Keresztény Színházi Fesztivál
2

Tamási Áron 125 - A keresztény szülőföld - VIII. Keresztény Színházi Fesztivál

Tamási Áron emlékest

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 31. kedd, 17:30

Tamási Áron 125 - A keresztény szülőföld - VIII. Keresztény Színházi Fesztivál

Tamási Áron emlékest két részben


Közreműködik: Hadnagy Jolán és a Virgoncz Néptánc csoport

„Mindnyájunkat két tenyér tart és hordoz ebben az életben… Az egyik tenyér az Istené, a másik pedig az ördögé… Olyanformán kell kormányoznunk az életünket, hogy apránként átalhúzódjunk egészen az Isten tenyerébe”
(Tamási Áron: Jégtörő Mátyás)

Idén ünnepeljük Tamási Áron, székely írónk születésének 125. évfordulóját. A első rész Tamási Áron: Dínomdánom illata című novellájából készült táncjáték, a 19 fős Virgoncz Néptánccsoport előadásában. Táncoktatók: Hajdó Lóránt és Nagy Annamária, a Székelyudvarhelyi Néptáncműhely táncosai.

 

A második rész a "Szűzmáriás királyfi" címet viseli, Hadnagy Jolán előadása Tamási Áron keresztény világáról, szülőföldről és a műveiben is jelen lévő élő magyar népmesékről.

 „Egyedül a lélek tesz emberré minket.”

"...a hegyi patak eléri a tengert,

és az igaz szándék a győzelmet.”

Ajánlatunk


Bella Máté – Karafiáth Orsolya Macskadémon mjuzikel komédia egy furcsa házban A Szentendrei Teátrum, a Pinceszínház és a Gergye Krisztián Társulata közös produkciója

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A széttáncolt cipellők a Grimm-mesegyűjtemény egy klasszikus darabja. Tervezett előadásunk különlegességét az adja, hogy ötvözzük benne a gyermekszínházat a táncszínházzal, és e kettő elegyéből születik meg a mű, mely a mese lelkületéhez hűen csupa zene és tánc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!