Program


Találkozások Zenevárosban - Lakatos Mónika & Mendelssohn Kamarazenekar

Találkozások Zenevárosban - Lakatos Mónika & Mendelssohn Kamarazenekar

A Találkozások Zenevárosban 2023-as évadát nyitja meg Lakatos Mónika és Rostás Mihály „Mazsi” (Romanimo), akik a Mendelssohn Kamarazenekarral együtt a cigány hallgatók legmeghatóbb darabjait adják elő.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 1. csütörtök, 19:00

A Kossuth-díjas énekesnő és férje úgy zenélnek, hogy arra muszáj odafigyelni: a hallgatók ugyanis szólnak örömről, mulatságról, gyászról és a szomorúságról is. A zenészpár a legtöbb dalt még gyerekkorából hozta magával, a darabok szájhagyomány útján terjednek: a hallgatóba minden előadó a saját lelkét énekli bele.

A veszprémi alapítású Mendelssohn Kamarazenekar eddigi pályafutása alatt a legkiválóbb hazai és külföldi szólistákkal működött együtt, repertoárjuk pedig egészen a barokktól a kortársig terjed. A közönség most a Romanimo közreműködésével a legszívszorítóbb hallgatók szimfonikus verzióját hallgathatja meg.

Az eseményt Weyer Balázs nyitja meg, aki a magyarországi vokális oláh cigány zenéről tart majd előadást.

Magyarországon először Veszprém nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként 2019-ben, és ad otthont a különleges zenei találkozásoknak. A Találkozások Zenevárosban program az egyszeri zenei együttállások sorozata, ahol a közönség műfaji korlátokon átlépő produkciókat ismerhet meg: korábbi vendégeink az indiai klasszikus zene és a kortárs magyar dallamvilág találkozását (Jyotsna Srikanth és a Mendelssohn Kamarazenekar), vagy a ghánai és magyar énekhangok közös játékát (Sena Dagadu és a Napfonat) hozták el Veszprémbe. Célunk, hogy következő évadban is a legkülönlegesebb zenei együttműködéseknek adjon helyet a Hangvilla.

A koncert a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg. A koncertsorozat szervezője a Hangvető Zenei Terjesztő Társulás.

Ajánlatunk


Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

A magyarázat nélkül, vagy valamilyen fájdalmas élménnyel záruló meghatározó emberi kapcsolataink kiemelt jelentőséggel bírnak, befolyásoló erejűek abban, ahogyan magunkról gondolkodunk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!