Program


Szűcs Gabi – La femme fatale / JAZZTIME

Szűcs Gabi – La femme fatale / JAZZTIME

Szűcs Gabi most azt kérdezi: a nőben egyszerre meglévő femme fatale, a végzet asszonya és a szerelemre, hűségre vágyó feleség vajon két különböző nő?

Szűcs Gabi - La femme fatale
JazzTime a Lexus támogatásával

ének: Szűcs Gabi

Közreműködők:
szaxofon: Kuzbelt Péter
zongora: Pataj György
gitár: Kormos János
bőgő: Sárkány Sándor
dob: Berdisz Tamás

Vendég: Ónodi Eszter színművésznő

Szűcs Gabi nem pusztán elragadó hangú énekesnő, teljes lényét átadja a történetnek, helyzetnek, üzenetnek, amelyet dalai megfogalmaznak. Most azt kérdezi: a nőben egyszerre meglévő femme fatale, a végzet asszonya és a szerelemre, hűségre vágyó feleség vajon két különböző nő? A koncerten elhangzó dalok és ikonikus, legendás „másik felek” történetei ezt a kérdést járják körül. Szűcs Gabi elmaradhatatlan kísérő zenekara mellett Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő működik közre ezen a csajos estén.

A nőiség, a szerelem, a titkos és nyílt kapcsolatok, a titokzatos és elbűvölő, csábító és számító végzet asszonyai és a sokszor magányos vagy elhagyott feleségek dalai, történetei szólalnak meg, a legismertebb női előadókat, köztük Marilyn Monroe-t, Karády Katalint, Marlene Dietrichet vagy Nina Simone-t idézve - swing- és mainstream jazz alapokon. Felcsendül a Wives and Lovers, a Whatever Lola Wants, a My Baby Just Cares for Me, a Fever vagy a Mad About the Boy.
Az eMeRTton-díjas Szűcs Gabi, a legendás Cotton Club Singers egykori tagja állandó szereplője a jelentősebb hazai fesztiváloknak, koncerttermeknek, jazzkluboknak. Első szólóalbuma, a Swinging Amy anyagát is a Müpában mutatta be 2015-ben. A következő, Tűsarkú lépteim című, Fonogram-díjas lemez műsorát a dolce vita-életérzés és tematika inspirálta. Gabi az első hazai electro-swing formáció, a Stereo Swing alapító énekese, ebben a felállásban dalszerzőként is közreműködik. Zenésztársai egytől egyig a honi swingelők legmegbízhatóbb hangszeresei, akiktől adott esetben meglepetésekre is számíthatunk, például parázs szólók formájában. Ónodi Eszter a Katona József Színház tagja, rendszeresen alakít színpadi és filmfőszerepeket egyaránt - most a Nőt kelti életre.

Rendező: Müpa