Program


Szokolay Ádám - A tehetség kötelez

Szokolay Ádám - A tehetség kötelez

Képek, szimbólumok, benyomások és asszociációs játékok jellemzik az előző századforduló zenéjének egyik nagy vonulatát. A 19. század hagyományos műfajait, hangzásvilágát és kifejezési formáit kerülni kívánó, hol álomszerűen szubjektív, hol nyers és motorikus, de mindenképp friss és modern alkotói megoldásokat kereső komponisták gyakran adtak műveiknek gondolatébresztő, tágas képzettársításokat életre hívó címeket.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 24. vasárnap, 19:00

A tehetség kötelez
Szokolay Ádám A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Bartók: Szabadban, BB 89
Janáček: Benőtt ösvényen
Bartók: Táncszvit, BB 86b

SZÜNET

Liszt: Zarándokévek, Harmadik év – 2. A Villa d’Este ciprusai, I. sirató; 4. A Villa d’Este szökőkútjai
Debussy: Masques
Debussy: D’un cahier d’esquisses
Debussy: L’isle joyeuse (A boldog sziget)
Liszt: Nuages gris (Szürke felhők)
Liszt: 19. magyar rapszódia

Szokolay Ádám (zongora)

Képek, szimbólumok, benyomások és asszociációs játékok jellemzik az előző századforduló zenéjének egyik nagy vonulatát. A 19. század hagyományos műfajait, hangzásvilágát és kifejezési formáit kerülni kívánó, hol álomszerűen szubjektív, hol nyers és motorikus, de mindenképp friss és modern alkotói megoldásokat kereső komponisták gyakran adtak műveiknek gondolatébresztő, tágas képzettársításokat életre hívó címeket. A történetfolyam vagy drámai eseménysorozat hatásával játszó zenei szerkezetek helyett szívesebben alkalmaztak viszonylag rövid, szűkszavúságukban gondolatébresztő formákat, és még sorozataikban, illetve többtételes alkotásaikban is inkább laza kapcsolatokat vagy tükörszerű struktúrákat hoztak létre a korábbi zeneszerzői gondolkodásmód nagyszabású drámai ívei helyett. Szokolay Ádám ilyen kompozíciókból válogatta össze koncertjének műsorát Liszt szikár és komor hangzásvilágú Szürke felhőitől Debussy rejtett ciklusán át (egyes feltevések szerint a hangversenyen elhangzó, 1904-ben készült három darabot a zeneszerző valamiféle folyamatos narratíva egymásra következő elemeiként képzelte el) egészen Bartók 1926-os Szabadban című zongorasorozatáig.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!