Program


SZEX.ÚJRA.EL.
9

SZEX.ÚJRA.EL.

Színdarabunkban, -melyet egy előre megírt történetvázlat alapján, színészek improvizációit felhasználva hozunk létre- megpróbáljuk elképzelni azt a világot, ahol a szexuális újraelosztás megvalósul.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 19:30

Szex. Újra. El.
Az előadás szövegét a színészek improvizációi alapján írja: Schwechtje Mihály
Bemutató dátuma: 2022.05.13.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb közéleti vitatémája volt az úgynevezett Szexuális Újraelosztás Elmélet, amelyet Robin Hanson közgazdász az Oxford University Future of Humanity Institute kutatója vetett fel, miután kiderült, hogy a torontói gázoló indítéka a nőknél való sikertelenség volt.  Hanson gondolatmenete a társadalmi igazságosság elvének sémájára próbálja bevezetni a szexuális javak újraelosztását, a szexuális szükségletet alapjogként kezeli, és ez alapján veti fel, hogy szexhez kell juttatni azokat a férfiakat, akik a kor igazságtalanságai miatt ezen a téren nélkülöznek.  Felveti a szexhiányban szenvedők pénzbeli kompenzálását, a szexrobotok egészségügyi úton való kiutalását a rászorulóknak, mindezt azzal indokolva, hogy számtalan merénylőről, terroristáról, deviáns társadalmi viselkedést mutató férfiról derült ki, hogy életük alapproblémája a kielégületlenség volt.

Hanson gondolatkísérletét magáévá tette az úgynevezett Incel mozgalom, amely a kényszerű cölibátusban élő, magukat ómega hímként aposztrofáló férfiak mozgalma, akik a szexuális élet és a párválasztás igazságtalaságainak felszámolása mellett emelnek szót. Ez röviden azt jelenti, hogy az elsőrendű alfahímek  és a nőkkel való sikerességben másodrendű bétahímek elhalásszák előlük az összes nőt, így ők az ómegák kielégületlenek maradnak.

Játsszák
Bajomi Nagy György
Ficza István
Józsa Bettina
Kerekes Éva
Vajda Milán

Dramaturg: Németh Gábor
Dalszöveg: Máthé Zsolt
Díszlet: Láng Imola
Jelmez: Ignjatovic Kristina
Zene: Farkas Bence
Rendező: Schwechtje Mihály
Súgó: Horváth Éva
A rendező munkatársa, ügyelő: Borhi Lilla

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!