Program


Szent Ignác útja

Szent Ignác útja

magyar dokumentumfilm, 94 perc, 2021
magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 16. szombat, 14:15

Rendező: Tolvaly Ferenc
Forgatókönyvíró:Tolvaly Ferenc, Balázs Zsuzsa
Operatőr: Pataki Ádám
Vágó: Mészáros Attila
Producer: Csáky Attila

Tolvaly Ferenc új filmje, a SZENT IGNÁC ÚTJA, a világ legnagyobb szerzetesrendjének, a 112 országban tevékenykedő Jézus Társasága rendalapítójának Loyolai Szent Ignác lélekvándorútját mutatja be, négy fiatal zarándoklatán keresztül. Lelki vezetőjük, egy spanyol jezsuita egyben a néző lélek-útikalauza is. Szent Ignác alteregójaként irányítja a zarándokokat. Saját élményként adja elő a rendalapító ötszáz évvel ezelőtt a 640 kilométeres úton, Loyolától Manresáig szerzett tapasztalatait. Szemlélteti a Szent Ignác-ilelkigyakorlatot, amelynek célja, a teljesebb, a mennyiségi helyett a minőségi élet, összhangban a kultúrával és a történelemmel. Az út, mintegy spirituális híd, „összeköti ”a múltat és a jelent. A filmben bemutatott zarándoklat üzenete ma is örökérvényű: Isten hívása és ismerete által képes minden élet megváltozni, megújulni, ahogy Ignácé is egykor. Életútja, zarándoklata önvizsgálatra ösztönöz bennünket, és elvezet az önismeretig. Az utat azonban, ahogy a film is sugallja, mindenkinek saját magának kell járnia.

Forgalmazó: MTM Kommunikációs Zrt.

 

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!