Program


Szabó Veronika-Makra Viktória-Valcz Péter: Dino Coming Out

Szabó Veronika-Makra Viktória-Valcz Péter: Dino Coming Out

Két dínó maradt. Kapcsolatuk 12 millió éve tart. Túléltek együtt kihalást, meteort, hideget. Lujza, a velociraptor azonban nemcsak túlélni, de élni is akarja az életet, például egy belvárosi garzonlakásban. Jenő, a T-rex viszont továbbra is pucéran szelné át Őseurópát és csúcshüllőket nevelne a bakonyi hegyek nyugalmában.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 1. kedd, 20:00

Volt idő, amikor dinoszauruszok uralták a Földet. Akkor még nem így hívták őket. Nem hívták őket sehogy, hiszen nem volt ott senki, hogy hívja őket. Nem volt olyan, hogy valaminek hívni valamit. Minden csak volt. De a dínók ideje lejárt. Egy olyan faj vette át az uralmat, amelyik mindent megmagyaráz, felcímkéz, felhalmoz, különválaszt és értékel, miközben színes plédeket rak magára, betonbuborékokban üldögél és üvegből issza a rohasztott árpalevet. Két dínó maradt. A Bakonyban élnek. Maradjanak ott örökké? De ez egy kicsike ország kicsike hegysége, ők pedig hatalmas, vérszomjas vadállatok. Mégis: egyedül vannak. Kapcsolatuk 12 millió éve tart. Túlélték együtt a kihalást, és -ezen felbátorodva- egyikük szeretné végre jól érezni magát. Vagy legalább csak nem unatkozni annyira, együtt.  A fejükre nőtt ez a röghegység. Ideje lépni. De tényleg ideje? Nem lehetne csak úgy ellenni, mint anno? Az előadás a valcz®napok keretén belül valósul meg.

Makra Viktória: A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész-bábszínész szakirányán végzett 2013-ban. Egyetemi évei alatt és után is részt vett magyarországi és nemzetközi produkciókban mint táncos, színész és bábszínész egyaránt. 2016-tól a Ledpuppets alkotócsapatának egyik alapító tagja. Művészeti aktivistaként tagja a Pneuma Szöv.-nek. Mint összművészeti alkotó 2015-től a Ziggurat Project állandó tagja. 2018-ban az Y csoport és a Ledpuppets koprodukciójában került bemutatásra első saját rendezése “A legkisebb óceán”. Jelenleg a Premier művészeti iskola kortárs és modern tánc szakos hallgatója.

Szabó Veronika: szabadúszó színész, rendező és drámapedagógus.  2016-ban végzett a londoni Royal Central School of Speech and Drama színművészeti egyetemen, ahol kortárs és fizikai színházról tanult. A London Clown Schoolnak két évig tagja volt, jelenleg a Piros Orr Bohócdoktorok tagja. Saját előadásait a játékosság, humor, aktív nézői részvétel és groteszk nyelv jellemzi. Gyakori témái a nemi identitások játéka, női testek szerepe, állat ember kapcsolata. Munkáit bemutatták hazai és nemzetközi fesztiválokon és színházakban.A Queendom című előadás közönségdíjat nyert a Thealter fesztiválon. Rendszeresen tanít alkalmazott színházi módszerekről.

Valcz Péter: Rendező, színész, író, sokoldalú alkotó. Nemzetközi tapasztalatokkal és szemlélettel. 2006-ban végzett az első kaposvári színész osztályban Babarczy László vezetése alatt, majd elvégezte a párizsi Jacques Lecoq iskola kétéves képzését. Németországban és Indiában is dolgozott, a Tünet Együttes állandó alkotótársa. 2014 óta szabadúszó alkotó.

Szereposztás/stáb
Az ötletgazda: Szabó Veronika
Az alkotó-játszók: Szabó Veronika, Valcz Péter
A zongorista: Csernovszky Márk
A menedzsernő: Balogh Zsuzsanna
A látványos: Szabados Luca
A hangos: Csernovszky Márton
A fényes: Dézsi Kata
A tanácsadó: Sarah Günther 
A dramaturg: Zsigó Anna
A rendező: Makra Viktória

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!