Program


SopronDrum: ROBBEN FORD/ BILL EVANS - BLUES, MILES AND BEYOND

SopronDrum: ROBBEN FORD/ BILL EVANS - BLUES, MILES AND BEYOND

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 16. péntek, 20:00

Ritka szerencse, bármikor is esik meg, amikor hasonló gondolkodású zenészek találkoznak, hogy valami különlegeset, a zene mezsgyéit feszegetőt alkossanak, ami mégis egy szélesebb közönséghez jut el. Nos, Robben Ford és Bill Evans pontosan ezt tették. Külön-külön évtizedek óta zenélnek és alkotnak különböző zenekaraik berkein belül, mely alkotómunka eddig is jócskán túlmutatott a jazz, a rock és a blues által kijelölt határokon.

 Azon ritka alkalmak, amikor lehetőségük nyílik “erőiket egyesíteni”, valóságos csodával érnek fel. Ennek jött el most az ideje.

 ROBBEN FORD napjaink egyik meghatározó elektromos gitár művésze, különösen ismert blues játékáról és dalairól, valamint arról, hogy otthonosan mozog a zene, számos összefüggő területén. Az ötszörös Grammy-díjra jelölt olyan művészekkel játszott, mint Joni Mitchell, Jimmy Witherspoon, Miles Davis, George Harrison, Phil Lesh, Bonnie Raitt, Michael McDonald, Bob Dylan, John Mayall, Greg Allman, Susan Tedeschi, Keb Mo, Larry Carlton, Mavis Staples, Brad Paisley és még sokan mások.

 “Ki az, aki összeköti Miles Davis-t, John McLaughlin-t, Herbie Hancock-ot és rock legendák hosszú sorát? Nos, BILL EVANS!

 Evans a 80-as években lépett a zene nemzetközi színpadjára Miles Davis-el, (21 éves korában és 6 felvételt készített Davis-el) amit turnék és lemezfelvételek sora követett olyan művészekkel, mint John McLaughlin, Herbie Hancock, Mick Jagger, hogy csak néhány nevet említsünk. 26 szóló albummal, Grammy jelölésekkel, számtalan közös és egyéni turnéval a háta mögött, soha nem tekintgetett hátra. Az ilyen inspirációknak köszönhetően Bill folyamatosan alakította és alakítja zenéjét.

 Bill "Soulgrass" bandája, mindannak ami amerikai és a magával ragadó "soul-jazz" (2005-2016) irányzat egyvelegének tekinthető, így Bill és Robben együttműködése természetesnek számít.

 Bill és Robben közösen keresik a kapcsolatot a legkülönfélébb kortárs zenékkel (blues, soul, jazz), igyekeznek felfedezni azokat, ugyanakkor nem felejtkeznek meg gyökereikről. Mindketten játszottak Miles Davis-szel.

 Nem régen adták ki első közös CD-jüket, "Sun Room." címmel "Nem is lehettem volna boldogabb evvel a felvétellel. A vibrálás, a rezgés a munka során végig olyan nagyszerű volt, hogy élmény volt maga az is, hogy a részesei lehettünk.” – mondja Robben.

 "Ennek a felvételnek az elkészítése egészen különleges volt. Időtlen zene, a legmagasabb szinten" mondja Bill.

 "Robben és én roppant izgatottak vagyunk, hogy ismét közösen turnézunk. Ilyen formációk egyszerűen nem állnak fel minden nap. A blues-tól a kortárs jazz-ig terjedő zenei utazásra hívunk mindenkit, amit egy sóhajnyi Miles Davis-szel is megfűszerezünk!"

 

A SopronDrum fesztivál két koncertjének egyidőben történő jegyvásárlása esetén 20 % kedvezményt biztosítunk a jegyek árából. (A kedvezmény a két koncertre történő azonos számú jegy vásárlása esetén érvényes.)

 További részletek: www.sorprondrum.com

 

Váltson Barlangbérletet! 

Barlangbérlet:

Bármely* 4 db, különböző előadásra szóló jegy megvásárlása esetén, a jegyek árából 20% kedvezményt biztosítunk.

*A Hadházi László estje, Ötórai hangoló és a Kékfrankos Bérlet koncertjeinek kivételével.

https://prokultura.jegy.hu/

 Drumbérlet:

A SopronDrum fesztivál két koncertjének egyidőben történő jegyvásárlása esetén 20 % kedvezményt biztosítunk a jegyek árából.

A kedvezmény a két koncertre történő azonos számú jegy vásárlása esetén vehető igénybe jegypénztárunkban és online.

 A Soproni Petőfi Színház 2020/21-es évadára bérletet vásárló nézőink az alábbi előadások közül az egyikre 50% kedvezménnyel vásárolhatnak 1 darab jegyet:

2021. június 12. szombat 20.00 - Bánk bán

2021. június 26. szombat 20.00 - Farinelli

2021. július 16. péntek 20.00 - Sopron Drum: Robben Ford/Bill Evans - Blues, Miles and Beyond

2021. augusztus 27. péntek 20.00 - Egy csók és más semmi

A kedvezmény érvényesítéshez szükséges a Soproni Petőfi Színház 2020/21-es évadára szóló bérlet bemutatása személyesen, jegyirodánkban.

 

Dohnányi bérlet a Soproni Liszt Ferenc Szimfónikusok Zenekar „Ötórai hangoló” című koncert sorozat:

https://prokultura.jegy.hu/seasonticket

 

A kedvezmények nem összevonhatók.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

További részletek:

http://soprondrum.com/

www.fertorakosikofejto.hu

Ajánlatunk


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!