Program


Soltis Lajos Színház: Magyar álomvasutak
2

Soltis Lajos Színház: Magyar álomvasutak

BUDAPESTI BEMUTATÓ
színházterem
jegyár egységesen: 3800 Ft
támogatói jegy: 5000 Ft
időtartam: 90 perc
korosztály: 16+

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 14. vasárnap, 19:00

 

Frikk Magdolna, a Magyar Álomvasutak ZRT. munkatársa kapott egy váratlan telefonhívást. A vonal végén a felettese: “Magdi, megkaptad a kinevezést! Holnaptól te vezeted a mozdonyt!” A fiatal nő gyerekkori álma vált valóra és annak rendje módja szerint be is állt dolgozni! Miközben a vonat száguld, a frissen kinevezett mozdonyvezető elképzeli, hogy kik utazhatnak a vonatán. Furcsa utasai vallanak magukról, az életükről, kudarcaikról, szerelmeikről, vagy épp beteljesületlen szerelmeikről. És a legfurcsább bennük, hogy gondolkodás nélkül dalra fakadnak.

Mindannyian utaztunk már vonaton, de olyanon talán még nem, ahol énekelnek az utasok. A Magyar Álomvasutak egy zenés vonatutazás, melyre mindannyian örömmel felszállhatunk. Zerkovitz Béla, Weiner István, Márkus Alfréd megunhatatlan kupléi és az egymást követő kabaréjelenetek biztosítják, hogy egy pillanatig se unatkozzunk ezen az úton

Vidám, szórakoztató, zenés előadásunk egy képzeletbeli vonat képzeletbeli utasainak életébe enged bepillantást.

Az előadás író-rendezője Bora Levente színész, bábművész. Játszói a Soltis Lajos Színház, a Trainingspot Társulat tagjai és szabadúszó művészek. Hosszú évek óta keressük az együttműködés lehetőségét, most végre megtörtént a Trainingspot és a Soltis társulatának fúziója, melynek eredménye élőzenés kabaré-előadásunk, mely nagy sikerrel fut országszerte. Most Budapesten is.

Előadják: Kőszegi Mária, Boznánszky Anna, Jobbágy Kata, Bora Levente
Zene: Zerkovitz Béla, Weiner István és Márkus Alfréd dalainak felhasználásával –
Jobbágy Kata, Dékány Dávid

Díszlet: Szőke Bence
Írta és rendezte: Bora Levente
Jelmez, kellékek: Pesti-Marton Mercédesz
Angol dalszöveg: Knausz Lizzie

Támogatók: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Déryné Program
Az előadás forgalmazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Ajánlatunk


Nem titok, hogy Snétberger Ferenc, a 2024/25-ös évad művésze legkedvesebb zenészpartnerei közé tartozik Anders Jormin svéd bőgős és Joey Baron amerikai dobos.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Beethoven egyetlenegyszer járt Budán: 1800. május 7-én a Várszínházban adott koncertet. A jeles alkalomnak ezúttal a 2023-ban fennállásának százéves jubileumát ünneplő Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenye állít emléket.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!