Program


Sir Roger Norrington és a Felvilágosodás Korának Zenekara / BTF 2018

Sir Roger Norrington és a Felvilágosodás Korának Zenekara / BTF 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 9. hétfő, 19:30

Mozart: B-dúr szimfónia, No. 33, K 319

Mozart: Esz-dúr kürtverseny, No. 4, K 495

Mozart: D-dúr kürtverseny, No. 1, K. 412

Mozart: C-dúr szimfónia, No. 36, K 425

 

Közreműködik: Roger Montgomery – kürt

Az 1986-ban alapított Felvilágosodás Korának Zenekara a világ egyik legüdébb hangzású zenekara. A névválasztás elárulja, hogy elsősorban a 18. század második felének termésére összpontosítanak, de természetesen játszanak korábbi és későbbi szerzőktől is. Az állandó karmesteri és művészi irányítás nélkül tevékenykedő együttes a legkeresettebb dirigenseket kéri fel vendégkarmesternek – az utóbbi időben gyakran állt a zenekar élén John Butt, Sir Mark Elder, Sir Simon Rattle, Fischer Iván és Vlagyimir Jurovszkij –, tiszteletbeli karmesternek pedig William Christie-t és Sir Roger Norringtont választották meg.

A zenekarban remek szólistaadottságokkal rendelkező hangszeresek foglalnak helyet, mint például Roger Montgomery. Barokk díszítőművészetben, klasszikus improvizációs kultúrában fogant kürtszólóit számos lemezen csodálhattuk már meg.

 

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!