Program


SELYEM
10

SELYEM

Alessandro Baricco regénye alapján írta Aleksander Sekulov
Selyem
szerelmi dráma
X. SZÍNHÁZI OLIMPIA KERETEIN BELÜL

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 15. hétfő, 19:00

Selyem / Silk

PLOVDIV DRAMA THEATRE

Előadás hossza (szünettel együtt): 120 perc

Korhatár: 12+

Bolgár nyelven, magyar felirattal

Szerző:  ALEKSANDER SEKULOV ,  illetve Alessandro Baricco SILK c. novelláján alapul

A „Selyem” c. produkcióban, amely Alessando Barrico világhírű regénye alapján készült, a kereső az egyetlen ismert úton – a szerelemben való önfeláldozáson – keresztül jut el a szépséghez. A történet főszereplője a kereskedelem kis teréből lép ki, átszeli az egész világot, hogy szótlan maradjon a szépség előtt – a civilizációk egyetlen eszköze, amellyel át lehet lépni az időt. A szépség birodalmában az ember felfedezi saját szellemének valósi méreteit, ráébred milyen ára van a szeretetnek és az alázatnak. Az előadás témája alapvetően a szerelem nagyszerű szépsége, amely az emberi életút végpontja és célja is egyben. A „Selyem ” az emberi szorongás metaforája is. A plátói szerelmi történet Hervé francia selyemhernyókereskedő és egy japán faluban  élő névtelen lány között bontja ki a metaforát, mint különböző civilizációk közötti kapocs, s megkérdőjelezi, mennyire kompatibilisek, sőt homlokegyenest ellentétes értelmezéseket tár fel az alapvető emberi kategóriákról, mint pl. a siker, haszon, létcél, társadalmi alárendeltség, modernség, és tradicionalitás. Azonban mindenekelőtt a látványban megjelölt történelmi események – a japán zavargások, Baudelaire „A gonosz virágai” című” irodalmi művének tárgyalása, az amerikai hajók kikötése, amely megtörte Japán évszázadok elszigeteltségét, a francia parasztság átalakulása ipari burzsoá réteggé: valamilyen megmagyarázhatatlan állandósság uralkodik, amely meghódította mind a keleti, mind pedig a nyugati civilizációt – a megmagyarázhatatlan szépség.

A Rendezőről

A díjnyertes színházi rendező és producer, Diana Dobreva bolgár színházigazgató és színésznő. 2006-ban vitte színpadra első produkcióját, a Médea című darabot, amely rendezői pályafutásának kezdetét jelentette. Ezér kapta első díjait: Askeer Színházi Díjat, a Bolgár Kulturális Minisztériumtól az Outstanding Creative Achivements Díjat, valamint a neves Coup de Coeur Díjat. Továbbá az Avignoni Fesztiválon Franciaországban a legjobb színpadi produkciónak járó nemzetközi díjat is neki ítélték a kritikusok és a sajtó is. Azóta számos színházi produkciót rendezett Bulgáriában és külföldön egyaránt, illetve számos nemzetközi fesztiválon és színpadon szerepelt.

Szereposztás

Rendező: DIANA DOBREVA
Díszlettervező: MIRA KALANOVA
Jelmeztervező: MARINA RAYCHINOVA
Koreográfus: DIANA DOBREVA
Dramaturg: ALEKSANDER SEKULOV
Zeneszerző: PETYA DIMANOVA

Közreműködők:

Ivana Papazova, Margita Gosheva, Elena Kabasakalova, Patricia Pundeva, Mariya Sotirova, Irina Miteva, Klimentina Fartsova, Boryana Bratoeva, Боряна Маноилова, Radina Dumanyan, Konstantin Elenkov, Simeon Aleksiev, Troyan Gogov, Krasimir Vasilev, Todor Darlianov, Aleksey Kozhuharov, Venelin Metodiev, Dimitar Banchev, Ivaylo Hristov, Stoyan Sardanov

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!