Program


Saly Noémi előadása: Háborús nyúl – A Bakonybélbe internált apácák recept emlékei - BP 150

Saly Noémi előadása: Háborús nyúl – A Bakonybélbe internált apácák recept emlékei - BP 150

2024 márciusában és áprilisában Saly Noémi irdalom- és Budapest-történész előadásait hallgathatják meg a KMO-ban, valamint kedvezményesen megvásárolhatják és dedikáltathatják a különböző témában megjelent könyveit. A jó hangulatú, élménydús történetek bepillantást adnak régmúlt idők különleges világába, titkaiba.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 9. kedd, 18:00

Alkalmak:

04.09. I K I 18.00 //  Háborús nyúl – Bakonybélbe internált apácák recept emlékei
Saly Noémi irodalom- és Budapest előadásából megismerhetjük az apácák dolgos mindennapjait. Tudták, hogy a bakonybéli temetőben 404 apáca – főleg irgalmas nővér – nyugszik? És hogy kik voltak ők? Ápolónők, óvónők, tanítónők és főiskolai tanárok, Zeneakadémiát végzett orgonaművészek, a márianosztrai női fegyintézet börtönőrei… aztán az öregek, betegek 1950-től Bakonybélben kötöttek ki, a bencés kolostor lett az internálótáboruk...

Ajánlatunk


A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté válásról. A filmen és színpadon is többször feldolgozott, klasszikus történet vadonatúj bábszínházi adaptációját Kali Ágnes és Hegymegi Máté írja.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!