Program


Romantikus óriások: Goethe és Brahms - a Honvéd Férfikar koncertje
6

Romantikus óriások: Goethe és Brahms - a Honvéd Férfikar koncertje

Brahms Altrapszódiája és Rinaldo kantájának szövege egyaránt Goethe tollából származik. Az Altrapszódia szövege a „Téli utazás a Harzban” című költemény 5-7. versszaka.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 22. kedd, 19:30

Brahms szerette volna nőül venni Julie Schumannt, Clara és Robert Schumann lányát, ám a szülők egy olasz grófhoz adták feleségül. Brahms ebben a lelkiállapotban írta e fájdalommal teli művet és adta nász-emlékül az esküvő napján. A Rinaldo a Torquato Tasso: Megszabadított Jeruzsálemjében olvasható történet alapján íródott. A kantáta alapjául szolgáló szöveg Goethe egyetlen, kifejezetten szövegkönyvnek készült műve, melyet a zenebarát weimari nagyhercegnek írt. Goethe története Rinaldo Armida varázslatából való szabadulását tárja elénk. A művek vitathatatlan nagyságuk ellenére sem hallhatóak gyakran a koncertszínpadokon, ezért is jelent a Férfikar számára izgalmas feladatot, és nyújt különleges zenei élmény a májusi koncert.

Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Riederauer Richárd

Ajánlatunk


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!