Program


Puccini: Tosca – koncertszerű előadás

Puccini: Tosca – koncertszerű előadás

„Szabadság, szerelem! / E kettő kell nekem. / Szerelmemért föláldozom / Az életet, / Szabadságért föláldozom / Szerelmemet.” Petőfi sorait akár Puccini operájának tartalmi összefoglalásaként is olvashatjuk. Az operairodalom egyik legnépszerűbb remekművét koncertszerű előadáson, világsztárokkal hallhatjuk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 29. vasárnap, 19:00

Puccini: Tosca – koncertszerű előadás

Vezényel: Jader Bignamini

Szereplők:
Tosca.................. Anna Netrebko
Cavaradossi....... Yusif Eyvazov
Scarpia............... Elchin Azizov
Angelotti............. Bakonyi Marcell
Sekrestyés......... Kálmán Péter
Spoletta.............. Kiss Tivadar
Sciarrone............ Szvétek László
Börtönőr.............. Bakó Antal
Pásztorfiú............ N.N.

Közreműködők:
Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor)
Magyar Állami Operaház Gyermekkara (karigazgató: Hajzer Nikolett)
Magyar Állami Operaház Zenekara

„Szabadság, szerelem! / E kettő kell nekem. / Szerelmemért föláldozom / Az életet, / Szabadságért föláldozom / Szerelmemet.” Petőfi sorait akár Puccini operájának tartalmi összefoglalásaként is olvashatjuk. Harc a szabadságért és a szerelemért, szenvedéllyel, tisztán, bátran és önfeláldozón - ez a mesteri dramaturgiájáról, tömörségéről és erejéről híres tragédia, a Tosca cselekményének magva. Az operairodalom egyik legnépszerűbb remekművét koncertszerű előadáson, világsztárokkal hallhatjuk.

A címszerepben nem kisebb művész, mint korunk egyik legnépszerűbb szopránja, az orosz származású osztrák állampolgár Anna Netrebko lép a Müpa pódiumára. Róla a kritika az elmúlt években már minden szuperlatívuszt leírt, pályaívének meredek emelkedését legendás alakítások sora jelzi. A szabadságharcos-forradalmár festőművész, Cavaradossi alakítója Netrebko férje, az azerbajdzsáni tenor, Yusif Eyvazov. Az operavilág álompárosát 2015-ös házasságkötésük óta sokszor láthatta-hallhatta közös produkciókban a rajongók tábora. Az egyszerre vérszomjas és szereleméhes, gátlástalan rendőrfőnök, Scarpia szólamát is jeles külföldi sztár, az Eyvazovhoz hasonlóan azeri Elchin Azizov, a moszkvai Bolsoj pompás orgánumú erőssége énekli. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát vezénylő karmester a zeneszerző hazájából, Itáliából érkezik: Jader Bignamini jelenleg a milánói La Verdi Szimfonikus Zenekar rezidens dirigense, valamint a Detroiti Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója, hajdani mentorainak egyike Riccardo Chailly, művészetének a Veronai Arénától a New York-i Metropolitanig számos nagy operaház közönsége tapsolt már. A produkció kisebb szerepeiben is olyan kiváló művészeket köszönthetünk, mint Sekrestyésként a nagyszerű Kálmán Pétert, a Budapesti Wagner-napok emlékezetes Alberichjét.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!