Program


Pétfürdőtől Litérig

Pétfürdőtől Litérig

Idén elindítottam „A Balaton mindenkié” sorozatot: lesznek gyalogtúrák, városnézések és kul-túrák többször ebben az évben a Balatonnál. Gyere és fedezd fel, ismerd meg a magyar tengert, vegyük együtt birtokba.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 12. szombat, 9:10

A szlogen nem új, a XIX. század végéről származik és Balatonföldvárról kölcsönöztem. Példaértékű volt az akkori főurak gondolkodása: a Balaton-partot szabadon hagyták, ahol megépült a sétány, amelynek teljes hosszában végig lehetett sétálni Balatonföldváron (még ma is).

Pétfürdőről Litérig fogunk túrázni: a barangolás alatt feltűnik majd a Balaton és útközben megismerjük a pétisó történetét, és azt is, hogy vajon tényleg van vagy volt fürdő a településen? Jellegzetes Balaton-felvidéki tájon vezet keresztül utunk Litérre. Elhaladunk a Királylátónál, ahonnan 1908-ban Ferenc József végignézte a Hajmáskéren zajló hadgyakorlatokat, majd Királyszentistván következik, aminek közelében István király és Koppány vezér csatázott. Litéren betérünk a református templomba mielőtt a Balatonhoz buszoznánk. Litér temploma feltételezetten Árpád-kori, legértékesebb részét, a kapuzatot, 1961-ben találtak meg. Az eredetileg katolikus templomot a reformátusok az 1730-as években vették birtokba. Balatonfűzfőn egy kellemes parti séta után eltelve a csodálatos balatoni panorámával indulunk haza. A hangulatos sétányt pár éve alakították ki közvetlenül a Balaton mellett, vétek lenne kihagyni!

A túra kb. 14 km, szint 208 m fel, 178 m le.
Találkozó Pétfürdő vasútállomáson 9:10 órakor. A Déliből indul direkt vonat Pétfürdőre 8:00 órakor.
Térkép: https://goo.gl/maps/DEwpcMedousjHiw8A

Utazás egyénileg.

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Ez a túra része a Balatoni kéknek, töltsd le a pecsételő füzetüket és lehetőség lesz pecsételni a kirándulás alatt. Az év során többször fogjuk érinteni a Balatoni kéket, így megszerezheted a jelvényt, ami a túra teljesítésével jár.

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR3gHMBtTwvX1iLs7-54BB-i_geLG8QaSXVV4P5H1KIcxRk2CzNlHhHxxI0

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR0CcH3kFJOoPDXwDuPCNBIYVBl4dXyL2Ch5U7A3GrfnauTPpYHx-JYAbO8

Légy szíves olvasd el!

Téli túrabakancs/túracipő, túrabot, feltöltött mobiltelefon, elegendő folyadék, ennivaló legyen nálad és persze egy kis kitartás, no meg a jókedv se maradjon otthon.

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen. Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!