Program


PERON-SWING táncjáték

PERON-SWING táncjáték

A Hajdu Anita, Tánckarvezető-koreográfus ötletéből született Peron-swing című egyrészes, könnyed, szórakoztató est az 1920-as évekbe kalauzolja a nézőt egy örökmozgó amerikai nagyváros pályaudvarán, egy-egy emberi történetet elmesélve. A rövid etűdökben a jazz-, swing-, sztepp- és modern elemeket vegyítő táncstílus, sok-sok humorral..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 27. szerda, 19:00

Szegedi Nemzeti Színház Tánckara: Peron-swing
táncjáték
Bemutató: 2022. április 08. 19:00

A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje

Táncolják:
Baranyai Krisztián
Beliczai Béla
Bolla Bence
Slezák Dávid
Fülöp Ádám
Opavszki Máté
Hőbe Barbara
László Lívia
Jónás Dzsenifer
Stefanik Kata
Szalai Alexa Rita
Szincsák Patrícia

A 2021/2022-es évadban önálló produkcióval jelentkezik a Szegedi Nemzeti Színház Tánckara, melyre több mint 30 éve nem volt példa a szegedi színházi életben. A ’80-as évek elején, a „Zenés Színház” helyszínén – a Belvárosi Moziban – néhány mesedarabot dolgoztak fel a tánc nyelvén: Péter és a farkas, Hamupipőke, Hófehérke.

Most azonban tematikus esttel jelentkezik az Együttes. A Hajdu Anita, Tánckarvezető-koreográfus ötletéből született Peron-swing című egyrészes, könnyed, szórakoztató est az 1920-as évekbe kalauzolja a nézőt egy örökmozgó amerikai nagyváros pályaudvarán, egy-egy emberi történetet elmesélve. A rövid etűdökben a jazz-, swing-, sztepp- és modern elemeket vegyítő táncstílus, sok-sok humorral, a burleszk eszközeivel és élőzenével igyekszik megmutatni e 12 fős kisegyüttes tehetségét, rátermettségét, összetartását és a mozgásban megtalált hivatását. Közreműködik: a PapaJazz zenekar.

Alkotók:
Díszlet: Szabó Gábor
Jelmez: Cselényi Nóra, Papp Janó
Swing-kurzus: Bokor Attila
Zenei vezető: Dinyés Dániel
Dramaturg: Czene Zoltán
Fény: Stadler Ferenc
Hang: Tóth Bagi Árpád
Ügyelő: Kürtös Petra
Koreográfus asszisztens: Szalai Alexa Rita
Koreográfus: Hajdu Anita

Közreműködik: a PapaJazz zenekar

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!