Program


Parlament kívül-belül és a Kossuth tér

Parlament kívül-belül és a Kossuth tér

Folytatva kívül-belül sorozatomat most az ország házára, a Parlamentre kerül a sor. Bebarangoljuk az épület belsejét: megnézzük a Kupolacsarnokot és a Szent Koronát, az üléstermet, a társalgót, valamint a Díszlépcsőházat.
A belső terek után pedig a csodálatos külső sem maradhat ki.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 31. vasárnap, 13:15

Parlament kívül-belül és a Kossuth tér

Fontos! A parlamenti szabályok miatt jegyet vásárolni 3 nappal az esemény előttig lehet.

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegy árán, a részvételi díjon felül): 2000 Ft/fő felnőtteknek, 1500 Ft/fő diákoknak (6 és 24 év között, érvényes diákigazolvánnyal)
Tourguide készülék bérleti díja 400 Ft/fő
6 év alatt ingyenes, azonban regisztráció szükséges a hello@barangolobk.hu email címen július 20-ig.
Figyelem! A részvételi díj és az egyéb díjak kizárólag magyar állampolgárokra és az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgáraira vonatkoznak. Ha nem vagy magyar állampolgár vagy egy EGT tagállam állampolgára, de szeretnél részt venni a programon, légy szíves jelezd a hello@barangolobk.hu email címen. A belépődíj összege magasabb.

Találkozó: az Országház látogatóközpontban legkésőbb 13:10 órakor. Belépés a Parlamentbe fix időpontban lesz, légy szíves ne késs, ebben az esetben a belépés nem lehetséges.
Térkép: https://goo.gl/maps/VWcSyig2yjnXghkj6
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
A barangolás vége Budapest, V. kerület Kossuth téren lesz.
A séta időtartama kb. 2,5-3 óra

Folytatva kívül-belül sorozatomat most az ország házára, a Parlamentre kerül a sor. Bebarangoljuk az épület belsejét: megnézzük a Kupolacsarnokot és a Szent Koronát, az üléstermet, a társalgót, valamint a Díszlépcsőházat.
A belső terek után pedig a csodálatos külső sem maradhat ki. Megismerkedünk az újonnan kialakított látogatóközponttal és a modern föld alatti múzeummal.
Bejárjuk a Kossuth teret, körbejárjuk a Parlament épületét – a régi/új szobrok között sétálva pedig felidézzük az építés történetét: sok érdekes történetet mesélek a csapatnak.
Vajon hány parlamentnek készült épülete van Budapestnek? Hány kiló aranyat használtak az építkezéshez? Milyen méretekkel rendelkezik az Országház? Milyen szobrok díszítik? Megismerkedünk a majomkutyákkal és a rézvitézekkel. Valamint arra is fény derül, hogy mi minden zajlott a falakon belül és kívül!? Nem is gondolnád!
A séta végén lehetőség van az Országgyűlési Múzeum megtekintésére.

A Parlament fenntartja magának a jogot a programváltoztatásra. A múzeum nyitvatartási idejében sétálunk, azonban a múzeum fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejének megváltoztatására.
Fontos információk, rendszabályok a Parlament kívül-belül sétával kapcsolatban, kattints és légy szíves olvasd el!

Fontos információk, szabályzatok a Parlament kívül-belül sétával kapcsolatban
Diákjegy: 6-24 éves kor között lehet igénybe venni kizárólag. Az életkort és a diák létet kérésre igazolni szükséges: érvényes személyi/útlevél/jogosítvány (érvényes személyazonosításra alkalmas okmány) + érvényes diákigazolvány. Kérésre igazolni szükséges a magyar állampolgárságot vagy azt, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamának állampolgára vagy.
Felnőtt jegy: érvényes személyi/útlevél/jogosítvány (érvényes személyazonosításra alkalmas okmány) legyen nálad! Kérésre igazolni szükséges, hogy magyar vagy EGT tagállam állampolgára vagy.
Figyelem! A Barangolós meghirdetett részvételi díj és az egyéb díjak kizárólag magyar állampolgárokra és az EGT tagállamainak állampolgáraira vonatkoznak. Ha nem vagy magyar állampolgár vagy EGT tagállam állampolgára, de szeretnél részt venni a programon, légy szíves jelezd előre.
Az Országház épületébe kizárólag előzetes biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák és csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, szúró-, vágóeszköz, gázspray stb.) nem vihetők be. Tilos az épületbe fegyvert, lőfegyvert, lőszert, robbanóanyagot, robbantószert vagy ezek felhasználására alkalmas készüléket, illetve bármilyen pirotechnikai eszközt bevinni.
A kézipoggyászban belépéskor kizárólag legfeljebb 0,5 liter űrtartalmú törhetetlen műanyag palackban hozható be színtelen üdítőital, folyékony gyógyszer és egyéb speciális élelmiszer (pl. bébiétel, tápszer), melyet a biztonsági átvizsgálás során ki kell venni a poggyászból.
Az épületben fényképezőgép és videokamera használata megengedett. A biztonsági beléptető rendszer területén és a kupolacsarnokban – a Szent Korona védelme érdekében – tilos a fényképezés, videózás.
Fogyatékkal élők is látogathatják az Országház épületét, mozgáskorlátozott látogatóknak akadálymentes közlekedést biztosít a Parlament. A zökkenőmentes belépés miatt kérem a kerekesszékes látogatóinkat, hogy érkezésükről tájékoztassanak
a hello@barangolobk.hu email címen legkésőbb 5 munkanappal a látogatás előtt, hogy tudjak előre intézkedni!
Vakvezető kutya kivételével az épületbe élő állatot behozni tilos. A zökkenőmentes belépés miatt kérem a látogatókat, ha vakvezető kutyával érkeznek, tájékoztassanak a hello@barangolobk.hu email címen legkésőbb 5 munkanappal a látogatás előtt!
Nyilvános illemhely használatára a Látogatóközpont bejáratánál van lehetőség. Meg fogom mutatni, hogy pontosan hol.
A látogatás az országgyűlés programjai vagy állami protokollrendezvények miatt akár közvetlenül a beléptetés előtt lemondható a Parlament részéről.
Parkolásra a Látogatóközpont előtt nincs lehetőség.
A gyógyászati célú radioaktív izotópos kezelésen átesett látogatónak a kezelés tényét hitelt érdemlően szükséges igazolnia az érintett az egészségügyi intézmény által kiállított zárójelentéssel. A zárójelentésnek tartalmaznia kell: a felhasznált radioaktív anyag fajtáját, megnevezését, adagolásának időpontját, valamint azt hogy a kezelésen átesett személy közösségben tartózkodhat. Ezen dokumentum hiányában a látogató beléptetését az Országgyűlési Őrség megtagadhatja.
Viselkedési és öltözködési kódex

Tilos:
- önkényuralmi jelképeket viselni, használni, az országgyűlést, a Szent Korona és koronázási jelvények nemzeti értékét és emberi méltóságot sértő magatartást tanúsítani;
- zászlókat, demonstrációs eszközöket az épületbe behozni;
- az épületben hangoskodni, énekelni, demonstrációt tartani;
- az épületben élelmiszert, italt fogyasztani és dohányozni;
- az épületben lépcsőre, földre, berendezési tárgyakra leülni, letérdelni, lefeküdni;
az épületben vagy a berendezési tárgyakban kárt okozni;
- az épületben dolgozó szervezetek és dolgozók munkáját bármilyen módon
megzavarni, akadályozni vagy akadályoztatni;
- az épületbe zajkeltő eszközöket (pl. síp, megafon stb.) behozni.
Az Országház méltósága minden látogatótól megköveteli a kulturált öltözködést.
A látogatóknak a látogatókísérő munkatársak felhívásainak, kéréseinek eleget kell tenniük. Azokat, akik a látogatásra vonatkozó rendszabályokat nem tartják be, az őrség munkatársai az Országház épületéből kikísérik.

Parlamenti látogatás szabályai: https://drive.google.com/file/d/1tDj9-AEnyh6g279NoIYSl_dRaACKfS4E/view?fbclid=IwAR2M-R4owahmDxKMnb7NI1pnUM8iMyRR9BCYvOvTAH9xHO2vJ3PaZCWFOmY
Tiltott tárgyak: https://drive.google.com/file/d/11dFZSkL886O-yq_Dliq6lw6WqY0bpk-Y/view?fbclid=IwAR02okLodmqn4cDlKLTbXHC-r73qhvMQLMWkLnguPEEgyJFVyXD9c2uPbss

A Barangoló Baráti Kör Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2k0Y9F8Igzo8nmjNgxETRM36nI72Mf036Y2MuojXBMpJNjKUyB7l-t01A
ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR3a6U3iT6OeTTPWYM6m3qN3ARNWfljODCGcc2Yrf4rX6lQKJHP0PzKqrfU
Légy szíves olvasd el!

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom! A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a Facebook oldalon, facebook.com/barangolobk a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna. Amit sötétben mondtok, világos nappal hallják majd, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok, azt a háztetőkről fogják hirdetni. - Lukács evangéliuma 12:1-3.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!