Program


Pál-völgyi-barlang extra szakvezetéses túra

Pál-völgyi-barlang extra szakvezetéses túra

A Barlangok Hónapja alkalmából Vincze Péter geológus rendhagyó hosszúságú, tartalmú és útvonalú túra keretében kalauzolja végig az érdeklődőket hazánk leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi-barlang kiépített szakaszain.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 30. szombat, 10:30

Megismerjük a budai termálkarszt kialakulását és jelentőségét, bepillantást nyerhetünk a város alatt húzódó barlangrendszerek felfedezésének és kutatásának történetébe, megcsodáljuk az évmilliók változatlanságába dermedt ősmaradványokat és csillogó kalcitkristályokat. Lépcsők hosszú során ereszkedünk le a mélybe, bejárva a hasadékszerű járatok, mesebeli cseppkövek, a hévíz által kioldott gömbüstök és különleges sziklaalakzatok világát.

A program hossza: kb. 2 óra.

 

Ajánlott korosztály: 14 éves kortól (a barlang 5 éves kortól és min. 115 cm magasságtól látogatható).

Mivel a barlangban több, mint 400 lépcsőfok és egy biztonságos létra található, a programon mozgásukban bármilyen módon korlátozott vendégek nem tudnak részt venni.

 

A barlangban egész évben 11°C a hőmérséklet, nyáron ezért érdemes kissé melegebben felöltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető. Kényelmes túracipő viselése ajánlott.

 

Jegytípus jogosultságok

 

Kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak:

 

- nyugdíjasok,

- diákok,

- pedagógusok (egyéni látogatóként).

A kedvezményre való jogosultságot belépéskor a releváns dokumentummal igazolni kell. Ennek hiányában a túravezető megtagadhatja a belépést, a jegy visszaváltására ilyenkor nincs lehetőség.

 

A Pál-völgyi-barlang, a Szemlő-hegyi-barlang és a Budai Vár-barlang Barlangolás kampány részeként megtartott extra túráira kedvezőbb árú kombinált jegyek is válthatóak a dunaipoly.jegy.hu felületén.

 

Kapcsolat:

 

palvolgy@dinpi.hu

+36 1 325 9505

www.palvolgyibarlang.hu

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!