Program


Ötórai hangoló - Vivaldi - Soproni Szimfonikusok kamaraegyüttese
3

Ötórai hangoló - Vivaldi - Soproni Szimfonikusok kamaraegyüttese

Ötórai hangoló koncertek a soproni szimfonikusok kamaraegyüttesével a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 18. vasárnap, 17:00

Műsor:
Haydn: Béka-vonósnégyes, op. 50/6/IV
Vivaldi: Tavasz és Nyár a Le Quattro Stagioni c. ciklusból

A játékos hangutánzás minden gyerek kedves játéka, de az ebből építkező zenei természetábrázolás minden komponista számára véresen komoly szakmai kihívás. Vivaldi és Haydn, az igényes szórakoztatás nagymesterei, közel hozzák hozzánk a természet költészetét és elvarázsolnak bennünket humoros vagy néha meghökkentő zenei ötleteikkel. Ha becsukjuk a szemünket, arcunkba csap a tavaszi szél, látjuk a lábunk előtt ugráló békát, a távolban szundikáló pásztort és a mellette őrködő pulikutyát, vagy átérezzük a nyár hevét és pár pillant múlva magunk is összerezzenünk a közelgő vihartól.


A Soproni Szimfonikusok tagjaiból alakult Wespa Quartett tagjai London (Royal College of Music), Brüsszel (Erasmus HK Conservatorium), Bécs és Budapest zeneakadémiáin végezték tanulmányaikat. 2005 óta a nyugat-pannon (West-Pannon) régió kulturális kincseit népszerűsítik hazai és külföldi pódiumokon.

Az együttes tagjai:

Wolfgang Göllner hegedűművész 1963-ban született Bécsben. 10 évig a Bécsi Állami Operaház, valamint a Bécsi Filharmonikusok zenekarában dolgozott. 1989 óta szólistaként és kamarazenészként tevékenykedik, jelenleg Kismartonban él. Kilenc szólólemeze jelent meg.

Árvayné Nezvald Anett hegedűművész Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott és a Danubia Szimfonikus Zenekar első hegedűseként dolgozott. 2008 óta a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar koncertmestere és a Soproni Egyetem művésztanára.

Kóczán Péter brácsaművész 2004-09-ig a Győri Filharmonikus Zenekarban dolgozott, 2009-ben a Malaysian Philharmonic Orchestra tagja lett, 2011 óta pedig a bécsi Mozart Orchesterben játszik és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar művészeti vezetőjeként dolgozik.

Vámos Marcell gordonkaművész Onczay Csaba növendékeként diplomázott Budapesten, majd a Vorarlbergi Szimfonikus Zenekar, a MÁV Szimfonikusok és 2012-ben (Botvay Károly utódaként) a Budapesti Vonósok szólócsellistája lett.


Dohnányi bérlet a Soproni Liszt Ferenc Szimfónikusok Zenekar „Ötórai hangoló” című koncert sorozata.

A bérlet 8 alkalmas. Ára 10.000 ft

Bérletvásárlásra személyesen van lehetőség jegyirodánkban!


www.wespaquartett.eu
www.fertorakosikofejto.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

bohózat két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!