Program


Orvosok, kuruzslók, szerzetesek, homeopaták

Orvosok, kuruzslók, szerzetesek, homeopaták

Fejezetek a gyógyítás, orvoslás sötét múltjából - városismereti barangolás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 20. vasárnap, 10:30

Orvosok, kuruzslók, szerzetesek, homeopaták

Találkozó: Szent Rókus kápolna előtt (Budapest, VIII. kerület, Gyulai Pál u. 2.) kezdés 10.30 órakor
Térkép: https://goo.gl/maps/1tw1dpGA6Wh5QpQq9

A barangolás vége a Semmelweis Orvostörténeti múzeumban lesz (Budapest, I. kerület, Apród utca 1-3.)

Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR2GrvJ48BFdUctCyR1BcVuMwJ-GiZVR1RwAAVG07yMh5SalD1lIn68B1Ww
ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR2UmD3vNU4P-AlZYKRuwNjyuTx5pYciIZn3dKIM7ii2yTk9EUye78SCg58
Légy szíves olvasd el!

Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445

Egyéb díjak (a helyszínen fizetendőek az egyéb díjak a részvételi díjon felül): belépő a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum állandó kiállítására: felnőtt 1000 Ft/fő, diák, nyugdíjas: 500 Ft/fő, 70 év felett díjtalan belépés, tourguide készülék bérleti díja: 400 Ft/fő.
1 db BKV vonaljegy vagy BKV bérlet szükséges, hogy átmenjünk az első helyszínünkről a másodikra.

Az egészség és a betegség mindig kéz a kézben járt. Az emberek pedig próbálkoztak, kísérleteztek, aminek időnként – vagy túlságosan is gyakran – végzetes következményei lettek. Az igazi fejlődés csak a XIX. századtól indul el, de addig kik gyógyítottak, ápoltak és milyen módszerekkel? Kiben és miben bízhattak az emberek, amikor még nem voltak modern gyógyszerek, antibiotikumok? Mi volt a kórházak előtt? Mióta vannak oltások, mióta képeznek orvosokat és előtte hogyan tanultak? Vajon mióta létezik a tisztifőorvosi cím?
Barangolásunk során a módszerek mellett megismerkedünk a hazai gyógyítás mérföldköveivel: hol épült először kórház Pesten és Budán? Hol folyt az orvosképzés? Nem hagyjuk ki az egyik leghíresebb magyar orvos, Semmelweis Ignác regényes életét sem, sőt érintjük életútjának egyes állomásait is.
Te tudod, hogy a budapesti kórházakat kikről nevezték el? Kitérek olyan érdekességekre is, hogy egyes orvosok milyen más foglalkozást űztek, gondoljunk csak Németh László írónkra, aki fogorvosként és iskolaorvosként is dolgozott Budapesten.
A sétát nem véletlenül a Rókus kórháznál és kápolnánál kezdjük: Szent Rókusról, a pestisesek védőszentjéről nevezték el. Majd pedig a Tabánba buszozva Semmelweis Ignác szülőházában berendezett Orvostörténeti Múzeumban fejezzük be a barangolást.
A múzeumban vezetés lesz az állandó kiállításon.

Csodálkozz rá a régi eszközökre, módszerekre, ismerd meg Budapest történetének ezt a szegletét is!
A séta során a Szent Rókus kápolnába és a Semmelweis Orvostörténeti múzeumba megyünk be. A sétát a múzeum és a kápolna nyitvatartási idejében tartom, azonban a múzeum és a kápolna fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejük megváltoztatására.

A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.

Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj Messengeren a facebook.com/barangolobk oldalon.

Legyél Te is Barangoló!

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

zenés játék két részben

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!