Program


Orfeo Zenekar és Purcell Kórus Vezényel: Vashegyi György / BTF 2018

Orfeo Zenekar és Purcell Kórus Vezényel: Vashegyi György / BTF 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 1. vasárnap, 19:30

Bach: Magnificat, BWV 243

Telemann: Jézus feltámadása és mennybemenetele, TWV 6:6

 

Közreműködik: Tóth Zsuzsi, Marianne Beate Kielland, Eric Stoklossa, Sebestyén Miklós – ének

Vezényel: Vashegyi György

A Jézus feltámadása és mennybemenetele Telemann kései korszakának egyik ékköve. Az érzelmes, kifejező áriákban, nagyszabású, pompás kórusokban gazdag kompozíció az átmeneti stílus reprezentatív alkotása: bő évtizeddel Johann Sebastian Bach halála után, 1761-ben mutatták be, abban az évben, amikor Haydn elfoglalta másodkarmesteri pozícióját Kismartonban.

Az oratóriumot – figyelmeztet egy elemzője – azonban hiba volna Bach kantátáihoz vagy passióihoz mérni. Telemann stílusa immár egy másik Bach, Carl Philip Emanuel zenei nyelvéhez áll közelebb, aki történetesen a keresztfia is volt.

 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!