Program


Operabeavató

Operabeavató

Dinyés Dániel karmester-zeneszerző és Göttinger Pál rendező évek óta futó sorozatának hasonló, mégis megújuló változata! Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Mi azt valljuk, hogy e két dolog egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 13. péntek, 19:00

Operabeavató
2023. január 13. péntek 19:00-22:00

Operabeavató: A rendező közbeszól
Nálunk minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő sorozatban a nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen előadásokhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak. A sorozat folytatásos, de nézőink bármikor becsatlakozhatnak. Egy biztos: nincs két egyforma előadás!

Operabeavató sorozat: A rendező közbeszól
Az Operabeavató új sorozata nem egyetlen mű végigtárgyalását tűzi ki célul, hanem az epizódok egy-egy hívószó köré épülnek játékos formában, az adott este témájához választva részleteket a teljes operairodalomból. Minden előadáson egy másik fogalmat járunk körül, olyasmiket, amelyek karmesterekkel, énekesekkel, rendezőkkel szembejöhetnek a munkájuk során – így nem csak velük, hanem a nézőkkel is (például a hazugság, szenvedély, gyilkosság, álruha, kardozás és hadarás, és még sorolhatnánk). Mindez játékosan, szabadon, szórakoztatóan.

Zenei vezető: Dinyés Dániel
Rendező: Göttinger Pál
Közreműködik: Horák Renáta, Erdős Attila
Producer: Kövesd Zsuzsa, Gerlóczi Judit – Delta Produkció
Rendezőasszisztens: Czaba Eszter, Dicső Dorka

Fotó: Gordon Eszter

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!