Program


Oberfrank Réka / Újvári Milán

Oberfrank Réka / Újvári Milán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 19. szerda, 19:00

Oberfrank Réka-MU Színház: ZOOM

A Zoom című darab egy absztrakt utazás, ahol az emberi test a mestermű. A mestermű három női test által válik láthatóvá. Az ember fizikalitásán belül indulunk utazásra, hol nagyon apró, alig észrevehető mozdulatokkal, hol egész testet mozgásba vivő intenzitással. Ki- és beközelítünk a testet lebontva, mintha olykor mikroszkóp alá vennénk egy-egy területet, ami aztán életre kel és tovább viszi a folyamatot. Testrészek, ízületek táncát láthatjuk, melyek Porteleki Áron több stílussal operáló zenéjével kiegészülve a puszta fizikalitás mellett asszociatív, érzelmi helyekre, hangulatokba hívják a nézőt. 

Koncepció: Oberfrank Réka
Alkotó, Előadó: Ábrányi Krisztina, Rácz Réka, Oberfrank Réka
Zene: Porteleki Áron
Fény: Pete Orsolya
Külön Köszönet: VASS CSENGE 

Támogatók: MU Színház, Műhely Alapítvány, SÍN Művészeti központ, Nemzeti Kulturális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány
Az előadás forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

időtartam: 45 perc
korosztály: 12+

Újvári Milán: SHOW

„Nem az sodor bajba, amit nem tudsz, hanem az, amit holtbiztosan tudsz, csak épp rosszul.” Mark Twain

KÉRDÉS: Mit látunk? A. Azt látjuk, ami van. B. Azt látjuk, amit látni akarunk. C. Azt látjuk, amit a dolgok magukból láttatni akarnak. D. A fentiek mindegyike. 

Újvári Milán egész estés szóló előadásában hétköznapi gesztusokból kiindulva (azokat groteszk fénytörésbe helyezve) a klasszikus burleszk stílusjegyeinek felhasználásával beszél olyan, a korunk társadalmára nagy mértékben jellemző fogalmakról, mint az elidegenedés, a manipuláció és az átlátszatlanság. 

Az előadás humorral, játékosan kérdez rá helyünkre abban a társadalomban, amiben annak ellenére érezzük magunkat gyakorta teljesen elveszve, hogy elméletileg mi magunk alkotjuk. Belőlünk áll. Mégis hogyan vagyunk képesek működtetni valamit, aminek a működésével nem vagyunk tisztában? Rendszerint még azzal a ténnyel sem, hogy egyáltalán működtetünk bármit is. Magyarán: funkcionálhat-e jól egy test, amelynek bal keze egy csöppet sem tudja, mit csinál a jobb?

Átlátható-e az egész, aminek a része vagyunk? Egyáltalán: tényleg része vagyunk valami egésznek? (És mi egyébként részek egésze vagyunk?) Összeáll-e egyáltalán részekből bármilyen egész? 

Újvári Milán az előadás során nem húz szigorú határvonalat a mozgáskarakter-ábrázolás, a tánc, a pantomim vagy akár a hagyományos prózai színészi szerepformálás közé, ellenben zacskót igenis húz a fejére, amint ez a képen is világosan látható.  A kérdés csak az, hogy mit is látunk tulajdonképpen?

Előadó: Újvári Milán                         
Dramaturg: Laboda Kornél             
Zene: Fancsikai Péter                
Fény: Vida Zoltán                       
Díszlet és Jelmez: Kiss Julcsi                      
Fotó és videó: Várnagy Kristóf
Koreográfus: Újvári Milán

Az előadásban stroboszkóp, füstgép és meztelenség szerepel.

Támogatók: NKA Imre Zoltán Program, i-Portunus Mobility Program by the Creative Europe Programme of the European Union, Movein Studio Budapest, O Espaco do Tempo – Montemor o Novo, Portugal

Az előadás forgalmazását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!