Program


Oberfrank Réka: Top X Vol. 1. Dear 21st century! / Molnár Csaba: Gods And Monsters

Oberfrank Réka: Top X Vol. 1. Dear 21st century! / Molnár Csaba: Gods And Monsters

Az első előadás inspirációját a mai X,Y,Z generáció általam közösnek vélt mindennapos kérdései, ügyei, elakadásai, frusztrációi és az erre való reakciók adják. (Oberfrank Réka)
A második előadásban ezúttal nem mozdulatok, hanem képek megalkotására törekszem. (Molnár Csaba)

Oberfrank Réka: Top X vol.1./

„Az előadás inspirációját a mai X,Y,Z generáció általam közösnek vélt mindennapos kérdései, ügyei, elakadásai, frusztrációi és az erre való reakciók adják. Tudásunk, informáltságunk fő forrása az internet, valamint az okos telefonok, közösségi oldalak, applikációk által keltett folyamatos információs dömping. Azonnal értesülünk a hírekről, megtanulhatunk szinte bármit, hiszen csak egy kattintásra van tőlünk. Értesítenek minket arról, hogy mi felháborító vagy pont, hogy mit kell támogatnunk, méghozzá most azonnal. Látjuk a világ történéseit, megmondó embereit, a megmondó emberek véleményét és mindenki más véleményét róluk. Könnyű elhinnünk, hogy bárkik lehetünk, de a minden tudás és szuper informáltság látszatában vagyunk- e egyáltalán valakik? Hogyan lehet ezt feldolgozni és a helyén kezelni, maradt e még csend és tisztán látás bennünk?”
Oberfrank Réka

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre, gondolatkörökre reagál a darab, megmutatva az ember még létező lelki érzékenységét, testi intenzitását, erejét, a virtuális valóságon túli útkeresését.
Ha neked is van facebook profilod, vagy a munkádhoz kapcsolódóan kell e-maileket írnod, esetleg beütöttél már bármit is a Google keresőbe, ez az előadás neked is szól.

Közreműködők Lista:
Alkotó, Előadó: Oberfrank Réka
Zene, Hang: Porteleki Áron
Fény: Pete Orsolya
Promóciós Anyag: Mártai Flóra
Mentor:
Külön Köszönet: Banai Mirjam, Talló Gergő, Erős Balázs
Támogatók: Műhely Alapítvány, Sín Művészeti központ, Nemzeti Kulturális Alap, Mu Színház, Új Előadóművészeti Alapítvány

Molnár Csaba: GODS AND MONSTERS

“Munkáimban általában a tánc és azon keresztül a mozgás válik a legfőbb kifejezőeszközzé. Ezúttal nem mozdulatok, hanem képek megalkotására törekszem, emberi testek jelenlétével, használva a színházi apparátus illúziókeltésre alkalmas technikai adottságait. A bemutatóra egy sorozat első darabjaként tekintek. A sorozat kiindulópontját pedig az elmúlt években rajzként lejegyzett vízióim képezik; megtörtént események szubjektív dokumentációi, egy ismeretlen film képkockái." Molnár Csaba

Koncepció: Molnár Csaba
produkciós partner: Katlan Csoport