Program


Oberfrank Réka-Molnár Csaba-MU Színház: Vol.1.3

Oberfrank Réka-Molnár Csaba-MU Színház: Vol.1.3

Oberfrank Réka-MU Színház: Miracle
Molnár Csaba-MU Színház: Ördög
BEMUTATÓ

Oberfrank Réka-Molnár Csaba-MU Színház: Vol. 1.3

- Oberfrank Réka-MU Színház: Miracle
időtartam: 50 perc
korosztály: 12+

A Vol. 1.3 egy háromrészes dupla előadássorozat. Oberfrank Réka és Molnár Csaba koreográfusok három-három bemutatóval jelentkeznek az évadban. Célunk ezzel az, hogy egy hosszú távú alkotói folyamatot dokumentáljunk: ne egy premierrel fejeződjön be a kreatív munka, hanem folyamatban gondolkodva mutassuk meg az egyes stációkat.
Az első darabok (Vol. 1.1, Vol 1.2) premierje már megtörtént. Most a Vol.1.3 lesz látható.
Oberfrank Réka Zoom című koreográfiája nyomán gondolkozik tovább. Az említett női trió kibővítése, kontextusba helyezése, a néző figyelmének finom vezetése által jutunk új helyekre a már elindított absztrakt világon belül. A testet továbbra is mesterműnek tekintve, de immáron hét táncos testét más módokon felszabdalva hívjuk utazásra az érdeklődőket. Hogyan tudjuk ezeket a részeket interakcióba helyezni egymással? Mi történik, ha a testeket egy masszának látva mozgunk ezen gondolati sík mentén? Mit üzen maga a test? Milyen további képek, absztrakt mozgás által asszociatív gondolatokat ébresztő pillanatok kerülnek elő, mígnem a kezdetben egy nagy masszából álló testek individuumokká fejlődnek, és meghódítják a rendelkezésre álló teret?

Alapkoncepció és koreográfia: Oberfrank Réka
Táncolják: Eyassu-Vincze Barbara, Horváth Attila, Keresztes Patrik, Lukács Levente, Rácz Réka, Szász Zsófia, Thury Zita

Zeneszerző: Porteleki Áron
Fény: Pete Orsolya
Jelmez: Vass Csenge

Támogatók: MU Színház, Műhely Alapítvány, SÍN Művészeti központ, Nemzeti Kulturális Alap.
Az előadás létrehozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.


- Molnár Csaba-MU Színház: ÖRDÖG
időtartam: 30 perc
korosztály: 18+

Molnár Csaba táncos, korográfus. Tanulmányait a Budapest Kortárstánc Szakközépiskolában, majd a brüsszeli P.A.R.T.S.- ban végezte. Táncosként a firenzei székhelyű Compagnia Virgilio Sieni- vel dolgozott, alpítója a BLOOM! Tánc Kollektívának, több kollaboratív projekt társalkotója és jelenleg a Hód Adrienn álltal vezetett HODWORKS tagja.
Saját, egész estés önálló munkáival (Decameron, Nyúzzatok Meg, Eclipse, Ökör, Tropical Escape, Winter Journey, Watch Me Happening, Deeper) 2015 óta évente jelentkezik. Több alkalommal vendég koreográfusként készített táncelőadásokat ismert hazai és külföldi együtteseknek, csoportoknak, mint a Közép Európa Táncszínház, En Knap Group, Tanzmainz vagy a Studio Alta.
Munkáiban a legnagyobb természetességgel egyeztet össze bármiféle kifejezési eszközt, amelyek egymásra hatásaival azt vizsgálja, hogyan válhatnak az ember privátnak gondolt jelenségei egy univerzális, felszabadító, színházi élménnyé.

Az előadás létrehozását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.