program


Nyitóhangverseny - Szabó Balázs orgonaestje

Nyitóhangverseny - Szabó Balázs orgonaestje

A 2022/2023-as évad orgonaavató nyitókoncertje után – immár hagyományteremtő céllal – az idei Karmelita koncertsorozatot is egy varázslatos orgonaest indítja útjára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Last event date: Søndag, 24. September 2023 19:30

Szabó Balázs orgonaestje

Szabó Balázs hangversenye ezúttal a visegrádi együttműködést is szimbolizálja: cseh, lengyel, szlovák és magyar zeneszerzők műveit egyesíti. A visegrádi országok orgonakultúráját összekapcsolja, hogy mind a négy nemzet a saját ízlése szerint formálta és ruházta fel egyedülálló jegyekkel az őket érő nyugati hatásokat. A nagy nyugat-európai stílusok, a német és francia irányzatok ezen az egyéni hangon, egyéni stíluson átszűrve érvényesülnek a szerzők műveiben. A Karmelita kolostor 2022-ben átadott orgonájának lenyűgöző hangzását és hatását a közönség ezúttal Szabó Balázs drámai erejű előadásában, az orgona lehetőségeit teljes gazdagságában bemutató repertoáron csodálhatja meg.

Műsor

Mikulás Moyzes: Slávnostná predohra (Ünnepi nyitány)

Mikulás Moyzes: Rozpomienka (Emlék)

Liszt Ferenc: A Villa d’Este szökőkútjai (Szabó Balázs átirata)

Leoš Janáček: Adagio I

Petr Eben: Laudes IV

Leoš Janáček: Adagio II

Feliks Nowowiejski: Preludium: Adoremus

Feliks Nowowiejski: Epilog

Antalffy-Zsiross Dezső: Felhők

Antalffy-Zsiross Dezső: Faunok (Scherzo)

Aktuelt


Egy pszichológus várószobájában összegyűlik hat ember. Kiderül, hogy mind egyszerre kaptak időpontot a neves szaktekintélyhez, aki késik. A hosszas várakozás alatt a páciensek beszédbe elegyednek egymással, előkerül egy Monopoly és spontán csoportterápia szerveződik..

Ebben a zajos, színes kavalkádban ellenállhatatlanul gabalyodnak a szerelmi szálak. Az igazi könnyed komédiának, a ragyogó, harsány színekben pompázó Ancona a helyszíne, ahol a tenger azúrja és a napfény örök csillogása a lelkeket is átjárja és a szenvedély és az életöröm dicsőségét hirdeti.

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.