Program


NoGravity: Aria / BTF 2020

NoGravity: Aria / BTF 2020

A reneszánsz és a barokk színház ámulatot kiváltó csodás elemei, speciális színpadi gépezetei által inspirált társulatot Emiliano Pellisari alapította, részben azzal a szándékkal, hogy a különböző előadó-művészeti formákból, mint amilyen az ének, az akrobatika vagy a színjáték, egységes színházi nyelvet hozzon létre.  több

NoGravity: Aria / BTF 2020

Közreműködik: a NoGravity zenészei és táncosai
Zene: Monteverdi, Vivaldi, Marcello, Pergolesi, Sances, Giacomelli, Hasse, Tartini, Kircher, Broschi művei
Jelmez: Daniela Piazza
Művészeti koncepció: Bujdosó Nóra
Társkoreográfus, első táncos: Mariana Porceddu
Koreográfus, dramaturg, látvány, fény: Emiliano Pellisari

A reneszánsz és a barokk színház ámulatot kiváltó csodás elemei, speciális színpadi gépezetei által inspirált társulatot Emiliano Pellisari alapította, részben azzal a szándékkal, hogy a különböző előadó-művészeti formákból, mint amilyen az ének, az akrobatika vagy a színjáték, egységes színházi nyelvet hozzon létre. A látvány, a varázslat, a színpadi spektákulum, az illúzió és az álomszerű víziók a NoGravity Ensemble előadásait színtiszta költészettel itatják át.
A különböző témák köré felépített látványos produkciók Oroszországtól Dél-Amerikáig, Svájctól Lengyelországig, Spanyolországtól Németországig a világ legkülönbözőbb szegleteiben varázsolták már el a közönséget.
Az Aria című előadásban a barokk korszak zenéiből válogattak, a táncosok, az akrobaták, a zenészek és az énekesek egyként kiveszik részüket a szédületes látványból. Szinte felfoghatatlan, hogy a gravitáció tényleg legyőzhető.

Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Nemzeti Táncszínházzal közös programként, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében valósul meg.