Program


Nik Bärtsch Reflecting Bartók / BARTÓK TAVASZ 2023

Nik Bärtsch Reflecting Bartók / BARTÓK TAVASZ 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 5. szerda, 20:00

Közreműködik: Várallyay Petra, Krulik Eszter – hegedű, Jobbágy Andor – brácsa, Zétényi Tamás – cselló, Palojtay János – cseleszta, Janca Dániel – ütőhangszerek

A svájci zongorista, zeneszerző, Nik Bärtsch a modern jazz kivételes egyénisége, hipnotikus hatású, meditatív zenéjével kapcsolatban pedig rendszeresen felvetődik a kérdés, hogy mennyiben tekinthető még jazznek. Legutóbbi, Entendre című albumán a rá jellemző módon kapcsolja össze a legkülönfélébb, látszatra egymástól idegen zenei világok elemeit. A lemez egyik méltatója így fogalmazott: „Ha elfogadjuk azt a bartóki tételt, amely szerint létezett valaha egy egységes zenei őstenger, csak a kultúrák különböző fejlődési irányaival ez részekre szakadt, akkor azt kell mondanunk, hogy Bärtsch most épp az újraegyesítésen dolgozik.” Új darabjait nem rögzített, végleges kompozícióknak tekinti, inkább kereteknek, mintáknak, melyek sokféle módon töltődhetnek fel. Olyanok, mint a harcművészeti alapgyakorlatok: mindenféle helyzethez igazíthatóak. Budapesti koncertjén e helyzetekhez hazai zenésztársakkal együtt, Bartók zenéje felől közelítve jut el.

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!