Program


Nemzetek Zenéi Három Gitáron - Magyar-est

Nemzetek Zenéi Három Gitáron - Magyar-est

A Venti Chiavi Gitártrió Hangversenysorozata

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 23. vasárnap, 18:00

A Nemzetek Zenéi Három Gitáron-program célja, a klasszikus zene népszerűsítése elsősorban a fiatal közönség körében, az egyre populárisabb klasszikus gitárt és a kamarazene előnyeit felhasználva.

A klasszikus gitáros kamarazene egy kiváló eszköz arra, hogy ugyanazon a koncerten megszólaljon egy spanyol balettrészlet, egy magyar kanásztánc, egy olasz operanyitány vagy egy orosz zongoraciklus, transzferhangszer a fiatal generáció és a komolyzene között.

A Venti Chiavi Gitártrió jelenleg Magyarország legsikeresebb, illetve legtöbb nemzetközi versenyhelyezéssel rendelkező klasszikus gitáros kamarazenei együttese, fiatal koruk ellenére számtalan helyen koncerteznek Európa-szerte, népszerűsítve ezzel a magyar klasszikus zenei értékeket.

A zenekar tagjai maguk is pedagógusok az alap-közép-és felsőfokú gitároktatásban, ketten a PTE aktívan kutató doktorandusz hallgatói, kiemelten fontos számukra a fiatal generációval való aktív és hatékony zenei kommunikáció.

Koncertjeik célja, hogy megismertessék és megkedveltessék közönségükkel repertoárjukat melyben megszólaltatnak nyolchúros gitárt, mandolint, illetve oktávgitárt is.

Moderátoruk Tóth Álmos, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium, valamint a Diabelli Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gitártanára.

A trió tervezett koncertsorozata három típusú zenei anyagot dolgoz fel.

MAGYAR-EST

A gitártrió saját koncertrepertoárjában különös hangsúlyt fektet a magyar klasszikus zenére, a kulturális hagyományokra, eredeti műveket és átiratokat is előszeretettel játszanak.

Zenei anyanyelvként kezelik a magyar komolyzenét, és a koncert céljaként tűzik ki, hogy a fiatal generációnak is átadják ezt a képességet. A tervezett műsorban felcsendülnének Bartók Béla, Weiner Leó, Kodály Zoltán, Farkas Ferenc, Tóth Armand, Kurtág György, Madarász Iván, Balassa Sándor, és Hollós Máté művei is.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!