Program


Náray Erika vendége: Gryllus Dániel / JAZZRAJONGÓK

Náray Erika vendége: Gryllus Dániel / JAZZRAJONGÓK

Gryllus Dániel zeneszerző, előadóművész a kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas és Magyar Örökség díjas Kaláka Együttes alapítótagja. Zenéjük különböző, Kárpát-medencén inneni és túli népek muzsikáját és klasszikus zenei elemeket vegyít, régi és mai költők verseit önti zenébe.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 26. csütörtök, 20:00

Hogy a jazz mint az amerikai kultúra egyik legfontosabb és legegyedibb terméke milyen módon kapcsolódik Gryllus Dániel életébe, arról ez alkalommal is Náray Erika faggatja majd vendégét.

A Kaláka együttes első, amatőr felvétele a II. kerületi Lorántffy lépcső alján készült a legenda szerint, amit Gryllus Dániel is megerősített. Ötvenhárom ével később, 2022-ben még mindig kapnak felkéréseket a tengerentúlra is. Nem szűnő sikerük titka sokak szerint a négy tiszta énekhang összecsengése, a klasszikus és népi hangszerek együttes alkalmazása - és bizonyára az az őszinte rajongás, amellyel a zenéhez és a költészethez közelítenek. Munkásságuk gyümölcse harminc lemez, ezerháromszáz dal, európai, ázsiai, észak- és dél-amerikai, ausztráliai fellépések sora. Filmzenéikért, köztük a Mesék Mátyás királyról, a Magyar mondák, valamint a Magyar népmesék című világszerte bemutatott, immár száz epizódból álló sorozat zenéiért a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon életműdíjat kaptak. Gryllus Dániel esetében nem megkerülhető kérdés a család, hiszen testvére, Gryllus Vilmos szintén alappillére a Kalákának, felesége, Kőváry Katalin rendező, dramaturg, aki a Kaláka sikereiben is fontos szerepet töltött be, lánya, Gryllus Dorka színművésznő, fia, Gryllus Samu pedig zeneszerző, aki jazzbasszusgitárosként indult a pályán.

A nézőket, akik 18.00 órától foglalhatják el helyüket, a Bohém Rendezvényhelyszín üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.

Rendező: Müpa

az est háziasszonya, ének: Náray Erika

Közreműködők:

zongora: Juhász Attila
basszusgitár: Frey György
dob, zenei vezető: Berdisz Tamás

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!