Program


Nagy István orgonaestje a „Határon túli magyar művészek bemutatkozása "sorozat keretében

Nagy István orgonaestje a „Határon túli magyar művészek bemutatkozása "sorozat keretében

Nagy István meghívásával az a célunk, hogy zeneszerzőként bemutathassa a magyar közönségnek saját orgonaművét, a Partita egy erdélyi népének dallamára című kompozíciót, valamint Liszt Ferenc két nagyobb lélegzetű művét.

Nagy István orgonaestje a „Határon túli magyar művészek bemutatkozása a Belvárosi Főplébánia-templomban” sorozat keretében

Előadóművész: Nagy István (SK – Guta)

Nagy István a szlovákiai Guta város Művészeti Iskolájában tanít, és a helyi plébániatemplom orgonistája. Elismertségét jelzi, hogy 2013-2020 nyarán a körmöcbányai nemzetközi orgonafesztiválon (Kremnický hradný organ) képviselte Szlovákiát.
A 2021-ben Budapesten megrendezésre kerülő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából meghirdetett zenei pályázaton díjazott lett a Missa Solemnis és a Szent István mise című népmiséje.
Meghívásával az a célunk, hogy zeneszerzőként bemutathassa a magyar közönségnek saját orgonaművét, a Partita egy erdélyi népének dallamára című kompozíciót, valamint Liszt Ferenc két nagyobb lélegzetű művét.

A hangverseny programja:
Liszt Ferenc - Prelúdium és fúga a B-A-C-H motívumra (1855-ös első változat), S 260/1
Nagy István - Partita egy erdélyi népének dallamára (2016)
Liszt Ferenc – Desz-dúr Consolation, S 172/4
Liszt Ferenc - Ad nos, ad salutarem undam - fantázia és fúga, S 259

Az érvényes belépőjegyet felmutató látogatók a hangversenyt követően 10%-os kedvezményt kapnak a fogyasztás összegéből a Piarista közben található Monk’s Bistrot étteremben.

A templom címe:
Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom
1056 Budapest, Március 15. tér (az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)
A templom megközelíthető az M3 metróval (Ferenciek tere megálló), és a 2. számú villamossal (Március 15. téri megálló).
A legközelebbi autóbusz-megálló az Erzsébet-híd pesti hídfőjén van kialakítva. Ezt a megállót a következő járatok érintik: 5, 8E, 108E, 110, 112, 133E, 178.

Parkolási lehetőségek: az Erzsébet-híd pesti hídfője alatt kialakított parkolóban, a Millenium Center mélygarázsban (1052 Budapest, Pesti Barnabás u. 4.), a Franklin Parkolóházban (1053 Budapest, Reáltanoda u. 5.), a Regus Parkolóházban (1053 Budapest, Reáltanoda u. 8-10.), valamint a Vörösmarty Garázsban (1052 Budapest, Deák Ferenc u. 2.)