Program


Anima Musicae: Mozart, a hegedűművész
4

Anima Musicae: Mozart, a hegedűművész

Mozart öt teljes hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában egy estén. Mozart életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb mint egy év leforgása alatt született remekművek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 21. péntek, 19:30

Mozart, a hegedűművész
Zeneakadémia, Nagyterem
2020. február 21.,  19.30

Program:
Wolfgang Amadeus Mozart:
B-dúr hegedűverseny No. 1, K. 207
D-dúr hegedűverseny No. 2, K 211
G-dúr hegedűverseny No. 3,  K. 216
D-dúr hegedűverseny No. 4, K. 218
A-dúr hegedűverseny No. 5, K. 219


Mozart öt teljes hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában egy estén. Mozart életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb mint egy év leforgása alatt született remekművek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik. Akárha egy képzeletbeli operát néznénk, amelynek főszereplője Mozart, a hegedűművész. A tizenkilenc éves zseni ugyanis e művek születésekor a salzburgi érsek zenekarának koncertmestere.

Hegedűművész-komponista, a szó legnemesebb értelmében, ezek a művek ugyanis a virtuozitáson messze túlmutatva a kamarazenélés csúcsai, a hegedűre írott versenyművek egyedülálló fejezete.
Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóiból, hogy a kamarazene által közösséggé formálódva a zene ihletett pillanatait együtt átéljék. Tíz év távlatából, Európa legnevesebb koncerttermeinek vendégeként - berlini Philharmonie, lipcsei Gewandhaus, bécsi Musikverein, belgrádi Kolarac, zaragozai Auditorio -, nemzetközi versenyek díjazottjaként, számos élvonalbeli szólista társaként zenei hitvallásuk csak erősödött: céljuk, hogy koncertjeiken megszólaljon az anima musicae - a zene lelke.

Kiváló társuk ebben David Grimal hegedűművész, az est szólistája, aki elkötelezett kamarazenész, a nemzetközi klasszikus zenei élet sodró lendületű egyénisége,  szólistaként a legnevesebb zenekarok –  Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Chamber Orchestra of Europe, Berliner Symphoniker – vendége. 2004-ben megalapította a Les Dissonances együttest, amely új modellt tűzött az európai zenei élet térképére. A karmester nélküli szimfonikus zenekar művészeti vezetőjeként a kvartettektől a legnagyobb szimfonikus művekig pusztán kamarazenélésre építve adnak elő a mainstream repertoárból.

Közreműködik: David Grimal és az Anima Musicae Kamarazenekar
Művészeti vezető: G. Horváth László



Ajánlatunk


zenés játék két részben

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!