Program


MOLIERE: TARTÜFF ÉS AZ ÍGÉRET

MOLIERE: TARTÜFF ÉS AZ ÍGÉRET

MOLIERE: TARTÜFF ÉS AZ ÍGÉRET
a PartVonal Műhely zenés beavató színházi komédiája 14 éven felülieknek
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 31. csütörtök, 10:00

Egy olyan figura, mint Tartüff veszélyt jelenthet bárki számára, aki úgy érzi, hogy valami hiányzik az életéből. A „tartüffök” ezt a valamit, ezt a hiányt, ezt a vágyat ismerik fel és elégítik ki úgy, hogy közben
rabjukká teszik áldozatukat és elveszik mindenüket.

Molière Tartüff-je a jómódú Orgont szemeli ki áldozatául. Az isteni hit köntösébe bújva eléri, hogy Orgon minden vagyonát ráírassa, lányát hozzá adja feleségül és a fiát kitagadja. Csakhogy Tartuffe Orgon feleségét is meg akarja szerezni. Ez lesz a veszte. De ekkor a család már szétesett, a vagyon elveszett, és ha a bölcs és jószívű Király nem avatkozna közbe, minden így is maradna.

A PartVonal Műhely előadása arra fókuszál, - hogyan álljunk ki az igazunkért. Hogyan mondjunk NEM-et, ha eddig a szüleink mindig jól döntöttek? Az előadásban és a közbeni feldolgozó részekben ezt
problémakört járjuk körbe.

A vitakultúra fejlesztése, mint kompetencia az előadás másik célja. Célunk az is, hogy olyan közösségi színházi élménnyel gazdagítsuk a diákságot, amiben nem csak nézőként, hanem aktív résztvevőként is jelen tudjanak lenni.

Alkotók:
Tartuffe: Lukács Dániel
Elmira, Orgon felesége: Kovalik Ágnes
Orgon, Elmira férje Quintus Konrád
Damis, Orgon fia: Bergendi Áron
Mariane, Orgon lánya: Tarcali Dorina
Valér, Mariane szerelmese Szilvási Dániel
Cléante, Orgon sógora: Hernádi Szabolcs
Dorine, házvezetőnő Básti Andrea

Díszlet – Jelmez: Juhász Kati
Dramaturg: Balassa Eszter
Zene: Szilvási Dániel
Rendező: Quintus Konrád

Ajánlatunk


Szente Vajk Legénybúcsúját 2022. februárjában tartják Kaposváron. A népszerű színművész, színpadi szerző és rendező egyik legnagyobb, a kritikusok által is bőven dicsért színházi sikerét hozza el Kaposvárra. Az előadás különlegessége, hogy Szente Vajk és Nagy Sándor színpadi kettőse régi barátságukon alapul, talán nem mentesen a közösen megélt abszurd szituációk hatásai alól.

A mű -számos opera részlettel- hiteles irodalmi alapanyagokból, levelezésből táplálkozik, kifejezetten tanító jellegű alkotás, melynek kiemelkedő értéke számunkra az, hogy a szerző magyar: Sylvester Levay!

A darab 1970-ben íródott. Remek szerepek, remek komikus helyzetek, remek, ma is friss szövegek. És ez most, 2022-ben is igaz, amikor már nemcsak a televízió az egyetlen kütyü a lakásban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!